Den spanske liga vil ikke finde sig i, at PSG og andre storklubber får lov til at bryde Financial Fair Play. Derfor er klubberne i La Liga nu gået sammen i en fælles front mod især Paris Saint-Germain, men også andre klubber, der omgås reglerne.

Neymar da Silva Santos Junior Jr of FC Barcelona during the Joan Gamper Trophy match between FC Barcelona and Leon F.C. at Camp Nou on august 18, 2014 in Barcelona, Spain(Photo by VI Images via Getty Images)

Rygterne om, at Barcelonas brasilianske superstjerne, Neymar, er på vej til den nyrige franske storklub PSG har sat sindene i kog i Spanien.

Den franske storklub har efter sigende tænkt sig at gøre brug af den frikøbsklausul, der er inkluderet i Neymars kontrakt. Den lyder på svimlende 222 millioner euro.

Penge, som franskmændene ikke har. I hvert fald ikke, hvis de skal leve op til reglerne om Financial Fair Play (FFP). Det mener La Liga-klubberne.

Til Mundo Deportivo udtaler præsidenten for La Liga, Javier Tebas, følgende:

“La Liga vil indgive en klage, for det er problem for konkurrencen. I dag sker det for Barcelona, i morgen kan det ske for Real Madrid. Det er allerede sket for Atlético Madrid.”

Reglerne om Financial Fair Play betyder blandt andet, at en klub maksimalt må have et underskud på 30 millioner euro over en treårig periode. Tebas uddyber:

“PSG kan ikke fremvise regnskaber, der viser, at deres kommercielle rettigheder er større end Real Madrids eller Barcelonas. Det er der ingen, der tror på.

Det betyder, at Qatar indskyder penge i klubben, og det er et brud på UEFAs Financial Fair Play-regler og EUs regler om økonomisk støtte, og det vil vi klage over.”

LÆS OGSÅ: Mandagens transferrygter: Keita til Italien, Barkleys løn og Newcastles chokbud