Den spanske avis, Marca, har via det brasilianske medie, UOL Esporte, offentliggjort, hvor meget dommerne til VM kommer til at tjene. Og det er faktisk forbavsende lidt, når man tænker på det pres, de udsættes for.

NEWCASTLE UPON TYNE, ENGLAND – OCTOBER 01: Referee Craig Pawson reacts during the Premier League match between Newcastle United and Liverpool at St. James Park on October 1, 2017 in Newcastle upon Tyne, England. (Photo by Stu Forster/Getty Images)

Disse dommere er nemlig vant til at være under stort pres. Især ved et verdensmesterskab, hvor fans over hele verden jo vil holde et ekstra øje med hver eneste kendelse, så deres eget landshold ikke bliver bortdømt.

Der vil til slutrunden i alt være 36 dommere samt 63 linje- og fjerdedommere til stede. Brasilianske Outlet UOL Esporte har valgt at offentliggøre den løn, som dommerne vil tjene. Den er overraskende nok heller ikke ens for alle.

LÆS OGSÅ: ‘AK’: Jeg vil i Europa med OB

På trods af det store pres, er FIFA ikke gavmilde med lønnen. Det internationale fodboldforbund har opsat en række forskellige parametre for dommerne. Således er dommerne også blevet sat i forskellige kategorier efter niveau, erfaring og hidtidige dommerkarriere.

De dommere, der kommer til at tjene mest er Felix Brych fra Tyskland, Cüneyt Cakir fra Tyrkiet og Nestor Pitana fra Argentina. De tre dommere vil modtage 57.000 euro for deres arbejde som dommer gennem hele slutrunden. Derudover vil de blive betalt yderligere 2.500 euro for hver kamp, de dømmer.

De respektive linje- og fjerdedommere vil blive betalt 20.000 euro – og yderligere 1.600 euro for hver kamp, de vil blive taget i brug.

LÆS OGSÅ: Dårligt nyt for Liverpool: Stjernespiller meldes ude resten af sæsonen

Danmark er kommet i pulje med Frankrig, Australien og Peru. Den første kamp spilles den 16. juni mod Peru i Saransk. Herefter venter Australien den 21. i samme måned i byen Samara, mens landsholdet slutter gruppespillet af mod Frankrig i Moskva den 26.  juni. 

(Photo by Andrew Halseid-Budd/Getty Images)