Anders “AK” Jacobsen har i løbet af sin karriere spillet europæisk fodbold. Det skete, da han tørnede ud for AaB. Nu drømmer han om at gøre det samme med OB.

Foto: Getty Images

Ambitionerne om en placering i mesterskabs-slutspillet i denne sæson blev ikke indfriet for fynboerne. Det kan dog stadig blive til en ganske fin sæson for Anders K. Jacobsen og resten af det fynske mandskab.

Der er dog bare lige én betingelse. Fansene kræver kvalifikation til Europa. Kent Nielsens mandskab tog mandag et kæmpe skridt videre mod målet – videre avancement fra pulje 2.

Det er dog en lang vej, OB skal igennem for at komme frem til europæisk fodbold. Drømmene er dog stadig i behold i Ådalen. Især hos klubbens topscorer, Anders K. Jacobsen.

LÆS OGSÅ: Stjernespiller truer med at forlade Real Madrid: Han har tilbud fra Liverpool og Manchester United

– Personligt er det for mig en kæmpe drøm at spille europæisk igen og komme i et gruppespil i Europa. Det er en anderledes oplevelse som spiller, og specielt i klubber som AaB og OB, hvor det ikke bliver taget for givet at spille i Europa hver sæson.

– Det er en ekstra gulerod at opnå kvalifikation til europæisk fodbold. Man ved først, hvor fedt det egentlig er, når man står midt i det. Man kommer rundt i Europa, ser nogle nye stadioner og spiller mod nogle andre spillere end normalt.

– I Superligaen spiller vi mod de samme spillere sæson efter sæson. Det giver noget ekstra at komme ud og få nogle andre oplevelser. For mig er det en kæmpe drøm, at det skal ske igen med OB, fortæller Anders K. Jacobsen, OBs topscorer, til den klub-uafhængige podcast, Stemmer fra Ådalen.

LÆS OGSÅ: Superliga-spiller scorer vanvittigt mål: Ser du med, Ronaldo?

Foreløbigt tager fynboerne dog en kamp ad gangen. De startede godt ud med en premieresejr mod SønderjyskE på 2-1 hjemme på Ewii Park 2. påskedag.

– Nu spiller vi i nedrykningsspillet. Vores fokus er at gøre det så godt som muligt. Vi skal sørge for at blive nummer ét eller to i puljen. Det tror jeg også, vi bliver. Nu er vi gået glip af top seks – det var en skuffelse. Vi går efter at blive nummer syv nu, og det synes jeg, vi har fine chancer for at opnå, fortæller den fynske angriber.

På lørdag gælder næste kamp for OB. Her venter Lyngby på udebane.

LÆS OGSÅ: Brøndby-stjerne: Jeg har afvist Manchester United, Chelsea og Bayern München