En landsholdsspiller er blevet lokket væk af Manchester City. Det drejer sig om den tidligere Brøndby-spiller, Mie Leth Jans, der skifter England ud med Danmark.

Mie Leth Jans (tv.) er ikke bange for at gå ind i dueller. Også selvom det er mod hendes kommende holdkammerat, Isobel Christiansen. Foto: Getty Images

Mie Leth Jans skifter Brøndby IF ud med storholdet Manchester City efter sommerferien. Jans har skrevet under på en kontrakt, der løber til 2019 med den storsatsende storklub, som i den forgangne sæson var en torn i øjet på de danske klubber i Champions League.

Manchester City slog nemlig både Brøndby IF og Fortuna Hjørring ud. Til TV 2 Sport udtaler Mie Leth Jans selv:

– Det er kæmpe stort, og over min egen forventning. Normalt er jeg ikke lige den spiller, der bliver kigget efter.

– Det er en drøm, der går i opfyldelse at få lov at blive professionel.

Læs også: Fire klubber er ligeglade: Vil aktivere Ronaldos frikøbsklausul

Interessen fra Manchester City opstod for halvanden måned siden. Mie Leth Jans var begyndt at søge mod England eller Tyskland, og havde troet, at interessen primært ville være fra midterklubberne.

Manchester City har satset stort på at skabe et af Europas bedste kvindefodboldhold. Men Mie Leth Jans er ikke skræmt fra vid og samling. Hun vil i start-11’eren, og skal nok komme det:

“Mit klare mål er helt sikkert at være i start-11’eren. Jeg er selvfølgelig ydmyg, når jeg kommer derover, men målet er at jeg skal spille fra start. Det virker til, de vil satse på mig.”

I den kommende weekend kan hun sikre sig en perfekt afsked med hendes nuværende klub, Brøndby IF. Kolding Q venter i den næste kamp, og en sejr på udebane over dem vil betyde, at hun kan takke af som vinder af både mesterskabet og pokalturneringen.

Den unge forsvarsspiller er dog træt af suveræniteten i Danmark, og det er en af grundene til, at Mie Leth Jans søger ud.

“I Brøndby bliver jeg ikke altid presset i kampene, så når jeg nu er forsvarsspiller, så skal der lige lidt flere udfordringer til, hvis jeg skal udvikle mig.”

23-årige Mie Leth Jans har været en del af landsholdet siden Nils Nilsen tiltrådte som træner efter EM-bronzemedaljerne i 2013. Siden da er det blevet til 18 kampe i den rød-hvide dragt.

Jans er i øjeblikket på landsholdssamling. Det danske kvindelandshold skal spille EM i Holland denne sommer.

Læs også: Avis: Real Madrid på jagt efter ny målmand