Fodboldspillere er vant til at rejse meget. Til hverdag spilles der kampe i øst og vest, og her skal spillerne ud på mange kilometer for at møde alverdens udehold. Men også uden for karrierelivet fylder rejserne en stor del af spillernes liv.

af Emil Plovgaard

Rejsebureauet, TravelBird, der sammensætter rejser til alle kroge af verdenen, har netop lavet en opgørelse over, hvor de mest berømte fodboldstjerner rejser hen og hvor mange kilometer de har tilbagelagt på deres rejse.

Særligt Ibiza er et yndet rejsemål blandt de mange professionelle fodboldspillere, og det er der såmænd flere grunde til. Øen er nok mest kendt for at være besat af unge, fulde turister i de hektiske sommerperioder, men øen gemmer også på mange andre skønne perler og seværdige attraktioner. Måske er det netop kombinationen af de to førnævnte ting, der gør Ibiza til en af de mest besøgte destinationer blandt fodboldstjernerne?

Som skrevet længere oppe i artiklen, har TravelBird lavet en udvidet liste, mens vi har valgt at fokusere på de 20 mest berømte spillere, så du kan følge med i deres rejsemål, og eventuelt selv blive inspireret heraf?

PS: Rangeringen er opdelt efter spillernes popularitet – og ikke tilbagelagte kilometer.

#14: Cesc Fabregas – 38.878 kilometer

Foto: Kieran Galvin/NurPhoto via Getty Images

Vi starter med Cesc Fabregas, som i løbet af sin karriere som professionel fodboldspiller faktisk kun har optrådt for tre forskellige klubber. Anderledes berejst er han dog, når det kommer til hans fritidsoplevelser. Chelsea-spilleren har nemlig tilbagelagt hele 38.878 kilometer denne sommer. Fabregas har formentlig fået godt med kulør på kroppen, for han har nemlig opholdt sig tre meget solrige steder; Ibiza, Rosario (Argentina) og Bandung (Indonesien).

#13: Marcelo – 19.591 kilometer

[Getty Images]

Brasilianske Marcelo har opholdt sig i to klubber i løbet af sin karriere, og har det seneste årti været symbolet på Real Madrids historie. De få kilometer, han har brugt på at underskrive kontrakter med andre klubber, har han dog kompenseret vældig godt for uden for kridtstregerne. Næsten 20.000 kilometer har den brasilianske back denne sommer rejst. Foruden et visit i hjemlandet, Brasilien, er det også blevet til et besøg i Dubrovnik, Kroatien.

#12: Sergio Agüero – 22.513 kilometer

Foto: James Baylis – AMA/Getty Images

Sergio Agüero skiftede for 11 år siden argentinske Independiente ud med spanske Atlético Madrid. Sidenhen er det blevet til talrige succesoplevelser på det europæiske kontinent, men denne sommer fik Agüero hjemve – for en stund – og vendte derfor tilbage til hjemlandet, hvor byerne Grand Bourg og Rosario blev besøgt.

#11: Karim Benzema – 14.641 kilometer

Selvom Benzema har været rygtet til engelsk fodbold denne sommer er det tætteste han kommer på engelsk dog de destinationer, han denne sommer har besøgt. Der tales nemlig engelsk i USA, hvor den franske angriber har været på ferie i både New York City og Miami.

#10: Gerard Piqué – 46.923 kilometer

Foto: Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Gerard Piqué er den mest berejste af alle fodboldspillere denne sommer. Næsten 50.000 kilometer har den spanske forsvarsspiller tilbagelagt, og mon ikke kæresten, Shakira, har fået viljen i forhold til at bestemme nogle af de destinationer, parret denne sommer har besøgt? I hvert fald er det blevet til et gensyn med et land, som popsangeren har meget nært. Nemlig Libanon, hvor hendes bedsteforældre emigrerede fra til New York City, hvor Shakiras far blev født. Foruden Libanon har Piqué-familien også besøgt lande som Argentina, Qatar, Singapore, Kina og Japan.

#9: Wayne Rooney – 13.423 kilometer

Foto: Mark Robinson/Getty Images

Wayne Rooney har denne sommer skiftet Manchester United ud med barndomsklubben Everton. Det er dog ikke skiftet, der har bragt Rooney op på det voldsomme kilometertal. Nej, det har derimod en rejse til Bridgetown i Barbados, der er Waynes eneste feriemål denne sommer, men alligevel skraber godt og vel 13.500 kilometer sammen.

#8: David Luiz – 14.239 kilometer

Foto: Michael Regan/Getty Images

Som mange af de andre spillere, der optræder på denne liste, har David Luiz besøgt hjemlandet. Eftersom Brasilien er Luiz’ fødested har han besøgt byen med det knap så mundrette navn, Jericoacoara. Én tur-retur har bragt den brasilianske forsvarsspiller op på hele 14.000 kilometer.

Tjek de næste 7 spillere ud ved at bladre – benyt pilene nedenunder!