Der har været meget fokus på, at fodboldspillere har haft svært ved at opbygge en tilværelse efter karrieren. Flere fodboldspillere har klaget over, at man bliver ladt i stikken, så snart den sidste kontrakt udløber, og føler ikke at der har været en ordentlig udslusning til livet efter rampelyset.

Men er det ikke allerede for sent der? Hvor meget vil en kort udslusning egentlig hjælpe? Det er svært at bygge et nyt liv op på et par måneder. Er det derfor ikke mere noget der, gennem både oplysningsarbejde fra klubben samt for fodboldspilleren selv, bør fokuseres på relativt tidligt i karrieren. Læs videre i det der følger og få inspiration til, hvordan en fodboldspiller og en professionel idrætsudøver generelt kan få et liv sideløbende med sportskarrieren.

Hvad er udgangspunktet?

Det er selvfølgelig forskelligt fra situation til situation. I nogle sportsgrene som cykling træner man mange flere timer, end man gør i fodbold. Her er det nærmest umuligt at bygge en decideret karriere op, hvorfor man mere må holde sig til hobbyer for at stimulere hjernen, mens man udøver sin sport.

Det kunne meget vel være ved at læse en masse litteratur. Det kan godt være, at det ikke er en direkte indgang til en karriere efter sport, men det holder dig inspireret og holder de små, grå celler i gang. Mange eliteudøvere har oplevet depressioner efter karrieren. Det er bevist, at dybdegående hobbyer har en positiv effekt på en sådan negativ sindstilstand.

Uanset hvor du spiller i verden, har du som fodboldspiller en masse fritid. Du træner maksimalt to gange om dagen, og der er derved en masse fritid at gøre godt med. Nogle vil mene, at det er en dårlig idé at have andre fokuspunkter end fodbolden, men faktisk er det ofte omvendt. Ved at have andre fokuspunkter i livet, sænkes forventningspresset automatisk. Det er ikke let at spille frit og godt, hvis hver kamp føles som om, det er et spørgsmål om liv og død.

En dygtiggørelsesproces

De fleste professionelle fodboldspillere behøver ikke at tjene penge på andre ting end fodbolden under deres sportskarriere. Der er derfor en gylden mulighed for at dygtiggøre sig indenfor et givent område uden at skulle tænke på penge.

Fodboldspillere har gennem deres enorme viden om sporten fantastiske forudsætninger for at kunne forudsige en kamps resultat. Der skal til at starte med bare spilles om symbolske beløber for at få erfaring på området.

For at tiltrække kunder har diverse spillevirksomheder har oprettet bonusser for at oprette sig på domænet. Oftest står der noget i stil med ’SPIL NU’, hvorefter du har mulighed for at inkassere bonussen. Disse bonusser kan du så starte med at spille for, for derefter, hvis det går godt, at begynde at spille om dine egne penge.

Det lyder måske useriøst, men en anden mulighed er at dygtiggøre sig indenfor computerspil. E-sport er under en rivende udvikling, hvor eksponeringen, interessen og deraf den økonomiske gevinst allerede har overhalet rigtig mange af de mere traditionelle sportsgrene.

Som professionel har idrætsudøver har du alle forudsætningerne for at blive en pro gamer. Du har både tiden til at øve dig samt den rigtige mentalitet.

Digital markedsføring som mulighed

Digital markedsføring er en af de mest voksende industrier. Samtidig er det også en af de mest foranderlige. Udviklingen går så hurtigt, at man næsten ikke kan skrive en bog om en tendens, før tendensen er forældet. Derfor er det ikke nogle stor fordel at have en uddannelse herom. Det handler mest af alt om erfaring og netværk.

Du kan som fodboldspiller begynde at netværke ved at bruge dit kendte navn samt begynde at øve dig på at lave hjemmesider. Med tiden kan du begynde at sælge andres produkter i form af såkaldte affiliate hjemmesider. Hertil er et godt bud produkter som Nike Mayfly sko og andre former tidløse sneakers.