Everton og Liverpool mødte i denne Premier League-runde hinanden i hvad der kaldes et Merseyside-derby, idet begge klubber holder til i byen Liverpool, altså på Merseyside. Liverpool skrev sig ind i historiebøgerne med deres starttopstilling mod førnævnte ærkerivaler. 

Da Liverpool-manager Brendan Rodgers, inden kampen, offentliggjorde startelleveren, udbrød der ramaskrig blandt klubbens fans. Og det er ikke uden grund. Og så alligevel.

Blandt Rodgers’ 11 udvalgte var der nemlig ikke en, der kommer fra byen Liverpool og med Steven Gerrards afgang op til denne sæson, var der ikke noget sikkert bysbarn i holdopstillingen. Det er første gang i 29 år, at dette er sket.

Læs også: Everton – Liverpool: Gyser for Rodgers

Egentlig indeholder The Reds’ trup to spillere fra byen; unge Jordan Rossiter og Jon Flanagan, men førstnævnte er, ifølge Rodgers, ikke klar på sådan en stor kamp og sidstnævnte døjer med en skade.

“Ærgerligt men sådan er det”

Den 42-årige Liverpool-manager udtalte følgende til avisen, the Daily Star, før kampen:Det er lang tid og det er noget der har altid været her, så det vil være mærkeligt, men jeg bekymrer mig ikke i form af spillet på banen.

Det jeg altid har elsket ved disse kampe er, at når du har at lokal spiller derinde, tror jeg at de lige yder den den ene procent mere end de andre. Spillerne der er valgt til kampen er dog hundrede procent klar,” slutter træneren.

Læs også: Diego Costas bror afslører: Diego har altid haft problemer med at styre sig

Derudover fortæller han, at det egentlig var planen at højrebacken Flanagan skulle have startet inde, men på grund af en skade i knæet, som har holdt ham ude i næsten et år, kunne dette ikke blive en realitet.