Manchester United kan kalde sig sejrsherre af denne sæsons FA Cup. Det sker efter en sejr efter forlænget spilletid over Crystal Palace foran et udsolgt Wembley.

En jubelglad Jesse Lingard fejrer, at han netop har afgjort FA Cup-finalen 2016. Foto: EPA/ANDY RAIN

En jubelglad Jesse Lingard fejrer, at han netop har afgjort FA Cup-finalen 2016. Foto: EPA/ANDY RAIN

Af Emil Plovgaard

I kampens første halvleg var der ikke meget at skrive hjem om, men Manchester United havde dog et klart overtag i antal spilchancer og boldbesiddelse.

Crystal Palaces vigtigste våben var at sende sine to kantspillere af sted og så ellers fokusere på hurtige kontraangreb, mens Manchester United kontinuerligt forsøgte at holde fast i bolden.

I anden halvleg fik vi dog massevis af chancer og mål at se. Specielt belgiske Marouane Fellaini tryllede med bolden denne aften i London.

I det 78. minut sendte Jason Puncheon Crystal Palace foran, men blot tre minutter senere kunne spanske Juan Mata udligne til stillingen 1-1.

Kampen endte 1-1 i ordinær tid med seks minutter ekstra lagt til.

Nu skulle der tages hul på de ekstra 2×15 min, som er særkende for forlænget spilletid. Det skulle vise sig at være en gevinst for Manchester United, der havde flest kræfter i denne kamps “4. halvleg”.

Jesse Lingard kunne nemlig i kampens minut nummer 110 bringe United foran 2-1 efter at følge op på en ripost.

Dermed kunne Manchester United for en gangs skyld løfte et trofæ, og mon ikke det freder træner Louis van Gaal? Bare for en kort stund.

Læs også: Renato Sanches slår Ronaldos rekord