Loyalitet er en sjældenhed og en mangelvare i moderne fodbold. Derfor er det også beundringsværdigt, når spillere vælger at være tro mod de klubber, som har givet dem så meget, i stedet for at lade sig forblænde af græsset på den anden side, som måske ikke altid er grønnere.

Her er spillerne, som ikke kun tænkte på sig selv og deres personlige ambitioner:

Pepe Reina:

Reina skiftede til Liverpool i 2005, umiddelbart efter deres triumf i Champions League mod AC Milan, og havde nok forventet, at han skulle kæmpe med om trofæerne de næste mange år. Men sådan gik det ikke, og alt han vandt i Liverpool kan tælles på en hånd. En målmand af hans kaliber, kunne med fordel have søgt mod andre klubber i de otte år, han blev på Anfield.

Cafu:

Hvis du husker Cafu, kan du måske også huske hans loyalitet mod AC Milan og Roma. Han vandt VM-trofæet to gange, men på klubplan blev det ikke til særlig meget sølvtøj hos de to italienske klubber. To italienske mesterskaber og en Champions League-titel er nok mere end, hvad de fleste fodboldspillere tør drømme om, men Cafus talent var så stor, at hans loyalitet satte en kæp i hjulet for hans personlige udvikling. Brasilianeren var uundværlig på højre backen for både AC Milan, Roma og Brasilien, og mon ikke de alle påskønner hans loyale væsen?

Jamie Carragher:

Han har godt nok aldrig vundet en Premier League-titel, men det skyldes nok mere, at han valgte at blive hos Liverpool på trods af hård modgang. Højdepunktet i hans karriere var i 2005, da han sammen med resten af The Reds triumferede i Champions League. Pokalskabet havde nok set anderledes ud, hvis han havde søgt mod en større klub, så respekt til Jamie Carragher!

Brede Hangeland:

Ja, du læste rigtigt. Brede Hangeland. Den tidligere FCK-spiller, som skiftede til Fulham i 2008. Efter blot et halvt år i London-klubben, blev han kædet sammen med skifte til både Arsenal og Manchester United. Ikke desto mindre udartede interessen sig aldrig i noget konkret, og den norske oprydder fik seks år i Fulham, inden han i 2014 valgte at tage springet til Crystal Palace. I 2016 hang han støvlerne på hylden.