Arsenal-stjernen M. Özil melder klart ud. Han svarer igen på sammenligningerne med Arsenal-legenden Dennis Bergkamp. For han er ingen anden end sig selv. Og han er ikke færdig med vise sig. Det siger den tyske offensivspiller i et nyt interview i den engelske avis Goal.com.

M. Özil vil sætte sig eget aftryk på engelsk fodbold og det gør han ved at afvise sammenligningerne med den tidligere Arsenal-spiller og topscorer Dennis Bergkamp. Han vil nemlig skabe sit eget navn og leve i skyggen af sammenligninger med andre tidligere spillere. Det mener Özil i hvert fald er planen at gøre.

Arsenal vandt lørdagens Premier League-kamp mod Newcastle United med 2-1 og Özil scorede selvfølgelig. Det var til 2-0 og udover scoringen spillede den 29-årige tidligere Real Madrid- og Werder Bremen-spiller en ganske udmærket kamp. Det er måske tegn på, at han for alvor skriver sit navn ind i Gunners-historiebøgerne.

Dennis Bergkamp gjorde det gennem ni år i London-klubben fra 1995 til 2006. Han scorede 120 mål og vandt tre Premier League-titler. Gennem den seneste periode har Özil været udsat for meget kritik. Også i forbindelse med hans afvisning af det tyske landshold, fordi han selv mener, at have været udsat for racisme.

En af Boateng-brødrene forstår Mesut Özils beslutning: Jeg har selv været der

Hovedpersonen udtaler sig

Men Özil vil nu bevise sit værd og skabe sit egentlige navn. Han siger:

“Fansene har bakket mig op siden jeg kom til klubben for fem år siden. Og på grund af dem, har jeg været i stand til at spille mit spil. Og det er jeg taknemmelig for. Jeg har fået lov til at spille den type fodbold jeg elsker. Boldbesiddende og mange pasninger. Og så har jeg lavet mange assists. Det hjælper holdet og det giver mig selv mulighed for at arbejde fremad. Fremad mod endnu bedre præstationer. “

“Jeg er flere gange blevet fortalt, at jeg spiller som Bergkamp. Det gør mig selvfølgelig stolt at blive sammenlignet med ham. Han er en levende legende i Arsenal og var en fantastisk spiller.”

“Men faktisk kan jeg ikke lide at blive sammenlignet med nogen. Jeg har min egen stil og mit eget navn. Jeg er stolt af sammenligningen. Men jeg er Mesut Özil – og jeg er ikke færdig endnu.”