Transfervinduet er åbent og spillerne kan forhandle om deres fremtid med flere forskellige klubber. Men det er ikke det, som denne artikel kommer til at handle om. I stedet tager vi væk fra transfermarkedet og sætter fokus på noget sjovt. Anderledes rygnumre til målmand gennemt tiderne. God fornøjelse. 

Af David Paris 

Hvis du spørger næsten enhver fodboldelsker om, hvilket rygnummer en målmand normalt har. Her vil svaret for det meste være nummer ‘1’ og ’13’. Det er dog ikke alle bagstoppere i fodboldverdenen der har valgt at følge strømmen. Vi giver dig her otte eksempler på målmænd, der valgte alt andet end et traditionelt tal til at komme bag på trøjen.

Ubaldo Fillol – Argentina

Ubaldo Fillol med det meget atypiske argentinske navn spillede over 60 landskampe for hjemlandet og vandt tre VM-trofæer. Han spillede desuden for storklubben River Plate, der dominerede argentinske fodbold i slutningen af 1970’erne, hvor Fillol havde sin storhedstid.

Han blev VMs bedste målmand i 1978 og herefter valgte han nummer 5 bag på sin trøje.

Emiliano Viviano – Italien

Den tidligere Inter-, Arsenal- og nuværende Sampdoria-målmand Emiliano Viviano har et noget karakteristisk udseende. Han har nok verdens flotteste mustache og så kombinerer han det med helt sorte bakkenbarter. En vildt udseende, der skriger på alt andet end nummer 1 eller 13 på ryggen.

Tallet er ofte reserveret for højrebacken på mandskabet, men da den italienske målmand kom til Sampdoria havde han en lidt anden indstillingen til tingene. Han valgte nummer 2 og har siden været kendt som keeperen med det vildeste nummer på ryggen.

Luca Bucci – Italien

 

Bucci var professionel målmand i mere end 23 år og med mere end et årti i Torino var en så stor en personlighed, at hvis han valgte et mærkeligt rygnummer, så  ville det skabe andet en godt humør og store smil. Den italienske landsholdspiller valgte nummer 7, hvilket er  et nummer, der ofte forbindes med en hurtig angriber eller fløjspiller. Han gjorde det i sin første sæson hos Serie A-klubben Parma, men allerede året efter synes han, at det var for mærkeligt og ændrede det derfor til nummer 5 i 2006-07-sæsonen.

Brug piletasterne herunder, hvis du vil videre til næste side