Økonomiske problemer og Sir Alex’ råd

Macheda kommer fra ringe vilkår, med forældre, der kæmpede en kamp for at overleve økonomisk hver dag. Hans far var vagt om natten, så han kunne køre sønnen til fodboldtræning om eftermiddagen og moren var servitrice på et hotel. Så da United i 2007 tilbød kun 16-årige Macheda, der dengang var ynglinge-spiller i Lazio, en kontrakt, med en løn på 5500 kroner om måneden, takkede han straks ja og der blev bestil fly til ‘den røde del af Manchester’.

Federico Macheda  ses i kamp for Nottingham Forest som han var udlejet til i 2016.(Photo by Tony Marshall/Getty Images)

Allerede efter to dage i England, skulle Macheda angiveligt have fortalt, at han ikke kunne klare vejret og have hjemve. Men han begyndte at koncentrere sig om at spille fodbold og blev hurtigt et fast mand på diverse ungdomshold i United. Samtidig fik han debut på næsten alle de italienske ungdomslandshold og så begyndte han også at få netmaskerne til at blafre.

Træner Sir Alex Ferguson så potentialet i den 188 cm-høje italiener og gav ham, som beskrevet chancen på førsteholdet. Det blev dog ikke til mange kampe på aller højeste niveau og så begyndte han at blive tilbudt på transfermarkedet som en spiller, der kunne lejes.

Han var på kontrakt i United fra 2008-2014 og var udlejet til i alt seks klubber, herunder League One-holdet Doncaster Rover og Bundesliga-mandskabet Stuttgart. I sit sidste lejeophold scorede Macheda 10 mål i 18 kampe Birmingham City i den næstbedste engelske række, men Sir Alex mente ikke, at han var klar til United-holdet. Macheda valgte i raseri at skifte til Cardiff City, hvor successen endnu en gang udeblev. I dag tørner han ud for Novara – en lille italiensk klub, der er på vej tilbage til Serie A.

Når han selv reflekterer over sin tid i United er der specielt en ting, som han fortryder, og det er, at han ikke lyttede til Sir Alex Ferguson, der i 2011, hvor Macheda nok var tættere på United-holdet end nogensinde, sagde, at han skulle udlejes til en klub i England. I stedet valgte han Sampdoria i Italien.

“Fergie ville have mig udlånt. Jeg kunne se det var fornuftigt. Mange Premier League klubber var klar, herunder Everton og Sunderland. Men jeg ønskede at spille i Italien i Serie A. Fergie var ikke enig og sagde, at jeg skulle spille i England, hvor han kunne holde øje med mig.

Jeg er stadig kun 25; Jeg arbejder hårdere, end jeg nogensinde har arbejdet. Jeg spiser bedre end jeg nogensinde har; Jeg træner før den egentlig klub-træning. Jeg vil fortryde det hele mit liv, men jeg er stadig ung, og jeg vil ikke fortryde flere ting,”sluttede Macheda til det engelske medie ESPN.