Overvejer du at blive medlem af en A-kasse? Det er klogt at være det i tilfælde af arbejdsløshed. En A-kasse er med til at sikre dig økonomisk. På denne måde skal du ikke være bange for at blive fyret. Det er meget forskelligt hvor vi danskere vælger at have A-kasse. Nogle fagforeninger har samarbejde med A-kasser, så det enkelte medlem kan få begge dele til en god samlet pris. Hvis du er i tvivl om du skal være medlem, så tjek de mange fordele ud. Der er klart langt flere fordele end ulemper ved at være medlem.

Hvorfor medlem:

De fleste af os danskere vælger A-kasse ud fra hvilket fag vi arbejder med. Det skyldes at nogle fagforeninger er målrettet bestemte fagområder. Der findes f.eks. en bestemt A-kasse til sygeplejersker og en anden målrettet A-kasse til læger. En A-kasse skal betragtes som din hjælpende hånd, når du står i en alvorlig situation. Både i forbindelse med sygdom, skader og arbejdsløshed kan A-kasse række hånden ud for at hjælpe dig. Der sidder altid kyndige medarbejdere som vil hjælpe dig med alle slags spørgsmål.

Du kan f.eks. få hjælp med at skrive jobansøgninger, lave et godt CV, få gode råd til jobsamtaler, snakke om hvordan du kan blive attraktiv på arbejdsmarkedet, efteruddannelser, kurser og lignende. Det er altid en god ide, at der bliver lagt en plan for din fremtid. På denne måde er det nemmere at nå sit mål. Du får helt automatisk tilknyttet en medarbejder fra A-kassen, som vil hjælpe dig med at komme igennem processen med at finde et nyt job.

Snak med andre:

Det anbefales at arbejdsløse og sygemeldte snakker med andre mennesker, der er i samme situation som en selv. A-kassen kan hjælpe dig med at komme i kontakt med folk således, at du kan deltage i gruppemøder. På denne måde kan du snakke med andre om det. Nogle gange har du brug for at møde nogen, der forstår dig fuldt ud. Det anbefales, at du tager imod så meget hjælp som overhovedet muligt. Dette er typisk opskriften på at komme ovenpå igen.

Sammenlign priser:

Det er en god ide at overveje hvilke krav du har en A-kasse. På denne måde kan du sammenligne hvad A-kasserne indeholder og kan tilbyde. Prisen kan for nogen af os danskere godt have en indflydelse på hvilken A-kasse der vælges. Sammenlign flere A-kasser med hinanden, så du allerede i dag kan blive medlem.