Juventus-målmanden Gianluigi Buffon har givet sit bud på de nuværende fem bedste målmænd, og der er en overraskelse. Den kan du se længere nede i artiklen.

Af Lasse D. Drescher

Den nu 40-årige italienske målmand, Gianluigi Buffon er et stort ikon. Nu skriver det engelske medie Metro, at Buffon har offentliggjort hans liste, med de fem bedste målmænd på nuværende tidspunkt.

(Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)

Juventus-legenden Gianluigi Buffon har dog gjort noget, som overrasker rigtig mange. Der er et navn som Buffon ikke har sat på listen.  spilleren havde de fleste forventet som en sikkert valg. Det er Manchester United-målmanden David de Gea.

Den 27-årige spanske målmand har været super velspillende for De Røde Djævle i denne sæson, og derfor forstår de fleste ikke Buffons valg. Listen Buffon har lavet er dog ikke rangeret efter hvem han synes er bedst, men bare de fem bedste.

Gianluigi Buffon udtaler følgende om sin liste:

“Hvis jeg ikke må vælge nogle italienske målmænd, så ville jeg sige Jan Oblak, Keylor Navas, Marc-Andre Ter Stegen, Ederson, Manuel Neuer og Thibaut Courtois. Jeg håber ikke jeg har glemt nogen.”

Specielt det engelske medie mener at den velspillende Manchester United-spiller, er en som er blevet glemt på listen. I denne sæson er Manchester United det mandskab, som har formået at sikre sig flest clean sheets.

De Røde Djævle har formået at spille 16 kampe, uden at lukke mål ind. Den næste på rækken er netop Manchester City og Ederson, som har 15 kampe uden at lukke mål ind. Konkurrencen er tydeligvis høj, men Manchester United og De Gea vinder lige akkurat.

Metro skriver at David De Gea i de flestes øjne, formentlig er i top to af verdens målmænd. Derfor er der en del som for alvor stiller spørgsmålstegn, ved Gianluigi Buffons liste med de fem spillere.

Læs også: Pogba: Dette er grunden til jeg overvejer et PSG-skifte