Det gik så godt for Benjamin Mendy hos Manchester City, hvor han blev hentet til i løbet af sommeren for en sum af 52 millioner pund. Franskmanden havde fået en glimrende start for The Citizens, og udfordrede flere mandskaber offensivt, foruden kreativ genialitet på Twitter.

Franskmanden måtte dog bæres ud i forbindelse med Citizens’ seneste Premier League-kamp mod Crystal Palace, og de første meldinger lød på, at skaden enten var alvorlig eller intet.

Og så blev det bekræftet, at Mendy var blevet fløjet til Barcelona for en operation i den catalanske hovedstad. Herefter gik rygterne på, at Mendy muligvis var ude hele sæsonen.

City har højrebacken Danilo som mulig erstatning – og Fabian Delph gjorde det fremragende mod Shakhtar Donetsk – men man mangler simpelthen stadig en fuldkommen erstatning for den franske back. Her er seks spillere, Pep Guardiola meget vel kunne hente ind i vinterens transfervindue, som erstatning for Mendy.

  1. Kieran Tierney – Celtic

(Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

Kieran Tierney kunne være en god mulighed for City – han er dog kun 20 år, men det er ikke så ung en alder i fodboldens verden længere.

Han har på trods af sin lave alder allerede spillet 50 førsteholdskampe for Celtic, og har også fået debut på det skotske landshold. Han har også erfaring fra Champions League-kamp, og var glimrende imod Anderlecht i den seneste runde.

Hans værdi stiger dog helt vanvittigt for tiden, så er det med at slå til. Han kan blive en fin erstatning for den skadede Mendy.

  1. Ryan Bertrand – Southampton

(Photo by Julian Finney/Getty Images)

Southampton viste stor erfarenhed på transfermarkedet, da det lykkedes at beholde klubbens helt store forsvarsstjerne, Virgil van Dijk, på trods af stor interesse fra blandt andre klubber som Liverpool.

En lignende episode kunne klubben måske håbe gjorde sig gældende i vinterens transfervindue med Ryan Bertrand, som også har været fremragende for den engelske klub.

City blev også kædet sammen med den tidligere Chelsea-spiller for et par måneder siden. Et skifte blev dog aldrig realiseret, men med Mendy ude for en stund, er behovet steget en smule, og de kan måske vende tilbage med deres interesse for ham.

  1. Marcel Schmelzer – Borussia Dortmund

Marcel Schmelzer har haft svært ved at komme på Dortmunds førstehold i denne sæson – det er i skrivende stund kun blevet til 32 minutter for klubbens bedste hold i Bundesligaen.

Som 29-årig har han en god alder for en rotationsspiller, og har han massevis af erfaring fra både Bundesligaen og Champions League. Han er en traditionel, defensiv back, som besidder de mest nødvendige kvaliteter – heriblandt en glimrende evne til at slå perfekte indlæg.

  1. Layvin Kurzawa – Paris Saint-Germain

Layvin Kurzawa er en fremragende venstreback, som ikke er helt utilgængelig på transfermarkedet. Det rygtes nemlig, at PSG bliver nødt til at sælge en del spillere for at gøre op med sommerens store transferforbrug. For eksempel brugte man 1,65 milliard kroner på Neymar – og det er ikke noget, Financial Fair Play just tilgodeser.

Franskmanden er en god spiller, og Paris véd, at Manchester City betalte store summer for at hente Mendy fra Monaco denne sommer – og kan måske blive nødt til at afskibe Kurzawa, hvis interessen er der.

  1. Jose Gaya – Valencia

(Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)

Jose Gaya ville passe perfekt ind hos Manchester City. Den offensive venstreback passer godt ind i Citizens’ spilfilosofi, og han var faktisk et aktuelt emne for Manchester-klubben sidste sommer.

Han minder meget om Jordi Alba fra Barcelona, hurtig og talentfuld, med en evne til at gøre sig spilbar for kantspilleren ved dybe løb.

Valencia-spilleren vil dog ikke være nogen billig handel for Premier League-klubben. Angiveligt er der indskrevet en frikøbsklausul på €50 millioner, såfremt Gaya skal skifte klub.

  1. Fauozi Ghoulam – Napoli

(Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)

Fauozi Ghoulam afventer i øjeblikket det modtagede tilbud fra hans nuværende klub, Napoli, og den nuværende kontrakt med den syditalienske klub udløber næste sommer. Dermed kan han enten forlade klubben kvit og frit ved udløb, eller ved en særdeles nedsat pris til januar, sådan som tingene ser ud lige nu.

Napoli har i denne sæson spillet forrygende fodbold under ledelse af Maurizio Sarri, og Ghoulam vil uden tvivl være stærk konkurrence til Mendy på backpositionen.

SE OGSÅ: Var Bayern lidt for hårde? Denne statistik støtter Ancelotti