Hensigterne var gode, udfaldet knap så godt. Faktisk beskyldes Lionel Messi for at have ydmyget det egyptiske folkefærd på en måde, som aldrig er set før.

Foto: Gabriel Rossi/LatinContent/Getty Images

Foto: Gabriel Rossi/LatinContent/Getty Images

Det sker efter at Messi optrådte på et egyptisk tv-program, hvor han donerede sine støvler som en rutinemæssig gestus.

Og hvorfor er det så et problem?

Det er det, fordi fodtøj i den arabiske del af verdenen opfattes som værende urent. Det er derfor ikke en særlig pæn gestus at donere sit fodtøj, og det har nu fået et medlem af det egyptiske parlament, Said Hasasin, til at gå til angreb på den nu knap så vellidte argentiner:

“Egypterne er aldrig blevet ydmyget så groft i løbet af vores 7.000 år som civilisation. Jeg vil slå dig med min sko, Messi. Jeg donerer den til Argentina.”

Også i det egyptiske fodboldforbund har talsmanden Azmy Megahed udtalt, at egypterne særdeles ikke har brug for argentinernes arbejdssko, og at man heller ikke har brug for velgørenhed. I stedet skulle Messi forsøge at se indad, og kigge på fattigdommen i Argentina.

Den egyptiske fodboldstjerne Mido opfordrer dog egypterne til at slå koldt vand i blodet. På Twitter skrev han følgende:

“En forfatters kæreste eje er en pen. En fodboldspillers kæreste eje er hans støvler. Jeg håber på, at vi alle kan stoppe med at gøre et for stort nummer ud af det her.”