Han er blevet kåret på verdens plan som den bedste fodboldspiller hele 4 gange. Han har gennem sin tid i Barcelona vundet det Spanske Mesterskab hele 7 gange, Champions League 4 gange, den Spanske Pokalturnering 3 gange og den Spanske Supercup hele 6 gange. Det hele er opnået med den spanske fodboldklub, FC Barcelona. Fodboldspilleren er Lionel Messi og de førnævnte titler gør blandt andet det spanske vidunder til en verdens rigeste fodboldspiller. Når man tjener penge på det niveau som Messi gør, så følger det nogen forpligtelser med. Der forventes inddirekte, at der skal doneres penge til velgørenhed og så forventes det selvfølgelig at man betaler sig skat, lige som alle andre i spanien gør det. Lige det sidste punkt var Messi desværre ikke opmærksom på.

Messi og hans Far vandt ikke på Messi’s uvidenhed og skal nu i retten! 

Messi og hans far er anklaget for manglende skattebetaling af deres sponsor aftaler i fra 2007-2009. Faren argumenteret imod og mener, at Messi var mindreårig, da aftalerne i sin tid fandt sted. En dommer besluttede dog alligevel, at sende Messi og hans far videre til en fremtidig retsag, som skal vurdere hvorvidt pengene skal betales eller ej.

Det drejer som om nogen selskaber i Belize og Uruguay, som blev etableret for at holde styr på  spillerens kommercielle rettigheder. Faren, Jorge, udtaler at Messi ikke på nogen tidspunkt var underrettet om, hvad der foregik. Men dommeren var ikke tilfreds med argumentet om Messi’s udvidenhed og har derfor sendt dem videre til en reel retsag.

Der blev i perioden 2007-2009 indgået kontrakt, for Messi, med Banc Sabadell, Telefonica, Danone, Air Europa, Adidas og Pepsi. Disse aftaler udgjorde i alt en samlet sum på mere end  til end 70 millioner kroner. Det er disse mange millioner kroner Messi og hans far nu er anklaget for ikke at betale skat af.