Det italienske fodboldforbund er i øjeblikket inde i en dyb krise. Det italienske landshold kvalificerede sig noget skuffende ikke til VM i Rusland, da man ad to kampe røg ud til Sverige i november måned.

(GERMANY OUT) Antonio Cassano, Mario Balotelli 1:0 2:0 , Sport, Fußball Fussball, UEFA EM Europameisterschaft Euro 2012 Halbfinale, Saison 2011,12, DFB GER BRDeutschland vs. Italien, Nationalmannschaft, Freude, Emotion, jubelnd, Jubel nach 2:0, (Photo by Contrast / Oliver Behrendt/ullstein bild via Getty Images)

Mandag skulle fodboldforbundet i den stolte fodboldnation så udpege en ny præsident. Efter fire runders afstemning, lykkedes det dog ikke nogen af de opstillede kandidater at skaffe flertal.

Det blev udfaldet i den italienske by, Fiumicino, efter tre af kandidaterne altså ikke formåede at få stort nok flertal.

De tre opstillede kandidater var præsidenten for den italienske amatørliga, Cosimo Sibilia, Gabriele Gravina og endelig lederen for spillerforeningen, Damiano Tommasi.

Italiens Olympiske Komité vil udnævne en midlertidig leder efter gårsdagens resultat.

Således har der ikke været nogen fast præsident for det italienske fodboldforbund, siden Carlo Tavecchio som en konsekvens af den manglende VM-kvalifikation gik af.

Det var en dyb skuffelse, da italienerne i november måned blev slået ud til Sverige, og dermed ikke havde flere chancer at gøre godt af i forhold til kvalfiikation til VM slutrunden. Det er første gang i 60 år, at den stolte fodboldnation misser et Verdensmesterskab.

Ovenpå nederlaget ad to omgange til det svenske landshold, smed man Gianpiero Ventura på porten. Der er endnu ikke fundet nogen afløser til hans post.

Foreløbig er der dog konstitueret en midlertidig træner i Luigi di Biagio, som førhen har været træner for U21-landsholdet. Han kommer til at lede Italiens fodboldherrer til venskabskampene mod Argentina og England i marts. Både Argentina og England er kvalificeret til VM, men Italien er altså ikke. For første gang i 60 år.

Læs også: Kanes vilde ultimatum til Real Madrid: Skil jer af med disse tre personer!