Den tidligere Chelsea-spiller Harvey St Clair insisterer på, at han ikke er skiftet til den italienske Serie B-klub Venezia for at holde ferie og sole sig. Han valgte fornylig at bytte London-klubben ud med den lille italienske klub på en fireårig aftale. Med underskriften på kontrakten blev han den nye i rækken af unge, britiske fodboldspillere, der forlader Premier League til fordel for mindre klubber og ligaer.

Af andre kan nævnes Jadon Sancho, der skiftet fra Manchester City yil Borussia Dortmund, Noni Madueke (fra Tottenham til PSV), Jonathan Panzo (fra Chelsea til Monaco) og Liam Henderson (fra Celtic til Hellas Verona). Tendensen er klar. De unge engelske spillere vil væk fra hjemlandet. Og slå igennem andetsteds. Premier League er nemlig ikke just kendt for at give unge spillere chancen. Faktisk er det den liga af de fem største, der har den laveste procentdel af unge spillere på banen i løbet af en sæson. Det skriver det engelske medie Goal.com.

Og det er gået op for de unge spillere. De mener, at chancen for at slå igennem er større i udlandet. Og nu er det så blevet Harvey St Clair tur.

Chelseas Sarri klar til Chelsea-legendes tilbagevenden som træner

Ifølge flere kilder skulle den 19-årige kantspiller, Harvey St Clair lejes ud. Og de interesserede klubber var Watford og Zenit St. Peterburg. Og her ville den unge spiller formentlig heller ikke få meget spilletid. Og så meldte Venezia sig på banen.

Hovedperson udtaler sig

Om skiftet siger Harvey St Clair selv:

Det var enten en klub Rusland eller Watford. Og så kom Venezia og spurgte. Og jeg følte at chancer for at udvikle sig ville være større i Serie B. Scenen er mindre. Og jeg ville få mere spilletid.”

Og faktisk så har den unge englænder allerede imponeret. Hans præstationer i de første par kampe var været solide og flere eksperter siger, at han er blomstret op.