Mohamed Salah, der har haft et skulder-problem siden Champions League-finalen, fortæller ny om sin fysiske tilstand forud for hans første VM-kamp, i morgen fredag. Hans hjemland, Egypten spiller nemlig mod Uruguay og her skal Mohamed Salah altså forsøge at bringe egypterne til sejr. Hvis bare han var klar.

Det heldige for Egypten er så bare lige, at Liverpool-spilleren faktisk er parat til kamp. På trods af flere spekulationer den seneste tid om fløjspillerens medvirken i første VM-kamp, så skriver det engelske medie Goal.com i dag, at Salah er fit for fight. Han er Europas mest scorende spiller på klubniveau i denne sæson – og derfor er der enormt høje forventinger til Salah, der kom til Liverpool fra AS Roma for knap et år siden.

Salah, da han scorer et af sine 45 mål for Liverpool  i denne sæson. (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Tilbage i slutningen af maj, d.26, pådrog 25-årige Mohamed Salah sig en skulder-skade i Champions League-finalen. Her måtte han lade sig udskifte i første halvleg. Og det skete med tårer i øjnene. Men nu synes den skade altså være borte.

Næsten 100 procent klar – hvad betyder det?

Egyptens landstræner Hector Cuper udtaler følgende om Mohamed Salah tilstand lige nu:

“Salah gør det rigtig godt i øjeblikket. Han er i bedre og det går stærkt. Nu må vi se, men jeg vil faktisk allerede nu næsten 100 procent sikker på, at han spiller mod Uruguay. Vi prøver at få ham til at blive sikker på sig selv, så han tør give sig fuldt i tacklingerne, selvom det kan gøre ekstra ondt i skulderen. Jeg er sikker på han ikke er bange, men sådan en skade kan godt ligge på baghovedet. Specielt når det er under en måned siden. “

“Vi spiller selvfølgelig ikke med ham, hvis det ikke er forsvarligt – og det vil vores læger afgøre. Men jeg er næsten 100 procent sikker på  at de siger god.”

Det var angiveligt en tackling i finalen, der gjorde ham skade, men der er nogen, der har en anden teori, det kan du læse om lige her.