Har du altid drømt om at få din egen hjemmeside? Drømmen er måske slet ikke så langt væk, som du tror. Du skal bare finde det hosting-firma, der kan tilbyde netop det, du har brug for.

Hvad enten du har lyst til at lave en hjemmeside om dit yndlingshold, historier fra dine fodboldrejser, fodboldudstyr eller noget helt andet, kan du nu få din helt egen hjemmeside i lige netop det navn, du ønsker. Synes du dog, at hele set up omkring opsætning af en hjemmeside er lidt forvirrende kommer her en hurtig guide, der kan hjælpe dig godt i gang.

Hosting, webhoteller og domænenavne

Det kan virke enormt uoverskueligt at finde hoved og hale i disse mange svære begreber. Når du skal oprette en hjemmeside, skal du have fat i et hosting-firma, der tilbyder et webhotel. Et hosting-firma er et firma, der har en meget stor server(computer), hvor der kan lagres utrolig meget data. Bl.a. kan de her hosting-firmaer tilbyde et webhotel. Webhotellerne er din mulighed for at få din egen hjemmeside. Det er nemlig heri, at du kan lagre den tekst og de billeder, som du vil have på din hjemmeside. Du kan se en oversigt over danske webhoteller her.

Når du så har fået dit webhotel på plads, skal du have dit domænenavn. Det er altså din hjemmesides navn. Det navn, som man søger efter i URL-adressefeltet, for at finde frem til din hjemmeside.

Find det webhotel, der passer dig

Når du skal vælge dit hosting-firma eller dit webhotel, skal du undersøge, hvad de forskellige tilbyder. Der er nemlig stor forskel på, hvad de forskellige tilbyder. Nogle udbydere overlader meget arbejde til dig, hvilket giver dig mulighed for at sætte dit præg på det meste. Andre webhoteller gør det nemmere for dig at starte din hjemmeside hurtigt op. Derudover skal du være opmærksom på, hvor belastet hosting-firmaets server er. Hosterens server er nemlig meget afgørende for uploadhastigheden for din hjemmeside.

Få sat din hjemmeside i verden

Hvis du går og overvejer at prøve lykken som iværksætter eller blogger, så spring ud i. Det behøver nemlig hverken koste en formue i tid eller penge at komme i gang. Om det er en hjemmeside med dine egne billeder, en online webbutik eller din helt egen blog, så er det bare med at komme i gang. I sidste ende er mulighederne uendelige.