Neymar Jr. er en af de mest interessante spillere i vores tid. Ikke mindst så er han i en ret sikker top 10 over verdens bedste fodboldspillere, og flere og flere eksperter sætter ham allerede lige efter Ronaldo og Messi, der stadig kæmper om at være verdens bedste. Lige så interessant er, at han kun er 23 år gammel (fylder 24 til februar), og at der derfor stadig er masser af forbedringspotentiale før han topper.

Der har som vi tidligere har beskrevet været en del problemer i forholdet mellem Neymars familie og den spanske stat af særligt skattemæssig karakter. Det har fået særlig en engelsk klub til at lugte blod…. Eller rettere muligheden for at få Neymar til deres klub, og der er tale om Manchester City, der er storfavoritter til mesterskabet i år i Premier League.

Det er ikke kun City, der har vist interesse og senest har United vist interesse, hvilket Neymar Sr (Neymars far) dog afviste, men i samme ombæring pointerede faderen, at Neymar kunne blive tvunget til at forlade Barcelona af økonomiske årsager.

YOKOHAMA, JAPAN - DECEMBER 20:  Neymar of FC Barcelona  during the FIFA Club World Cup Final Match between FC Barcelona and River Plate at International Stadium Yokohama on December 20, 2015 in Yokohama, Japan.  (Photo by Matthew Ashton - AMA/Getty Images)

Neymar står overfor svære valg (Photo by Matthew Ashton – AMA/Getty Images)

Det siger Neymar:

Da Neymar blev spurgt af det spanske fodboldmedie Diario AS om han var klar over, at der var stor interesse fra Manchester City var svaret “JA”. Mere ville han ikke ind på den sag, men traditionen tro pressede de spanske sportsjournalister på, og til sidst gav Neymar dette orakelsvar på et muligt transfer:

“Jeg ved det ikke – livet er langt.”

Uanset hvad fremtiden bringer og hvor Neymar ender – om det bliver i Barca eller en anden klub, så er Neymar en dyr ung herre, og lige nu har Barcelona en kontrakt med ham, som går til sommeren 2018. Barcelona er en opkøbs klausul på Neymar på intet mindre en 1,4 milliarder kroner, så hvis City vil have ham, så bliver Neymar et dyrt køb og højst sandsynligvis det dyreste i fodboldhistorien.

Læs også:

Så meget tjener Neymar