Der er bred enighed om, at verdens to bedste fodboldspillere hedder Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. De bliver dog skarpt forfulgt af Messis holdkammerat fra Barcelona, brasilianske Neymar. Neymar er fortsat ganske ung og kan dermed udvikle sit spil betydeligt, så det er fortsat tilladt at have store forventninger til den 25-årige stjerne fra Santos.

Her kigger vi nærmere på, hvordan det er gået Neymar i de første måneder af 2017.

 

Formen fra 2016

Til daglig danner Neymar som bekendt angrebstjansen i Barcelona med Messi og Suarez, der altid stråler når bolden ruller. Neymar har da også været en anelse svær at få øje på i 2016, hvor han særligt i efteråret har virket en anelse træt og ikke i det vigør som vi sædvanligvis kender ham i.

(Photo by David Ramos/Getty Images)

Neymar deltog i august i de olympiske lege, hvilket uden tvivl har taget en del kræfter fra stjernen. OL foregik som bekendt i Brasilien, så det var selvsagt en stor oplevelse for Neymar at få lov af sin klub til at deltage i OL, som sædvanligvis kun er noget de helt unge talenter deltager i.

Efter hjemkomsten til Barcelona har det ikke gået helt som forventet og han har desværre taget den svingende form med sig over i 2017.

Det skal ikke være en hemmelighed at Neymar har været aktiv en del projekter uden for banen i 2016, der måske også har præget formen i siste halvdel af året. Blandt andet har han lagt ansigt til flere kampagner for britiske Poker Stars. Neymar er med andre ord hoppet med på poker bølgen, ligesom tusinder af andre spillere verden over, der lokkes af de masser af gode poker tilbud, som nettet bugner af lige nu. Men mens pengepungen er fuld, er formen ikke nødvendigvis i lige så god en tilstand.

 

Neymar i januar og februar

Efter en juleferie, der blev tilbragt ved familien i Brasilien, kom Neymar tilbage til Barcelona med nyt mod. Mange fans havde dog lagt mærke til, at Neymar havde uploadet en del billeder til sine sociale medier, hvor det primære fokus vist var mere på fest end disciplineret livsstil og træning.

Derfor kom det måske ikke som en overraskelse, at brasilianerne ikke ligefrem har strålet i de første måneder af 2017. Således er det blevet til 6 mål i 20 kampe fordelt på ligaen, Champions League og pokalturneringen i Spanien.

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

Det er ganske enkelt ikke tilfredsstillende for klubbens mange fans, som synes at være en anelse trætte af stjernen. Der skal da nok også til at ske ting og sager for Barcelona, hvis de skal følge med rivalerne fra Real Madrid, som indtager en ganske sikker førsteplads i La Liga.

Man skal dog aldrig sige aldrig i fodbold, hvor det hurtigt kan gå den anden vej. Hvis Neymar finder det sprudlende spil, som han er kendt for, frem og gerne i en kamp mod Real Madrid, så er der pludselig ikke så langt til førstepladsen og sejret i den spanske liga.

Har du mod på at bette på hvordan Neymar og Madrid klarer sig i dette års Champions League, kan du lige nu spille på Real Madrids forårskampe på Betsafe’s bookmaker site, som du kan læse mere om her.