Man kan sige, at Norwich netop er blevet udråbt som Premier Leagues mestre i at forsvare. Lørdag eftermiddag mødte klubben titelapsiranterne Manchester City og udfaldet af kampen afgjorde, om Norwich tog trofæer i kampen om at være Englands bedste hold til at forsvare.

Af David Paris

Premier Leagues nummer 18, Norwich, tog i dag i mod rækkens nummer fire, Manchester City, på Carrow Road. To hold fra hver sin ende af tabellen, som egentlig ikke kan bruge det ene point til noget som helst. Oprykkerne fra Norwich, som også kaldes kanariefuglene, er fortsat nedrykningstruet, mens titelaspiranterne Manchester City er langt efter Premier Leagues førerhold og risikerer reelt ikke at komme i Champions League næste sæson.

Selvom Norwich lige nu er langt fra et engelsk mesterskab, viste de alligevel i dagens kamp, at de fortjener titlen som engelske mestre i at forsvare. Gennem 93 minutter holdte de Manchester Citys dyre verdensklasse spillere væk fra fadet, og havde næsten ikke nogen chancer i mod.

Spillere som David Silva, Sergio Aguero og Raheem Sterling prøvede alle forgæves i kampen, og faktisk skal de være glade for, at Norwich ikke løb med sejren. Den nedrykningstruede klub havde nemlig flere skud på og ramte endda overliggeren i slutningen af første halvleg.

Statistikken taler sit tydelige sprog

Selvom kampen endte 0-0, blev der bestemt spillet fodbold, og det var ikke en kedelig kamp. Boldbessidelsesstatistikken sagde efter kampen 37, 63% i Manchester Citys fravør, og derfor er det lettere uroligt for den blå del af Manchester, fordi de havde sølle to skud på mål.

sergio

Norwich-målmanden John Ruddy havde reelt kun to redninger, mens gæsternes målmand Joe Hart omvendt måtte sprælle for at holde holdet inde i kampen.