San Siro er slidt og trænger til at blive renoveret. Alternativt må der bygges et nyt stadion. Det fastslår de to største klubber fra Milano, Inter og AC Milan.

af: Emil Plovgaard

Inter og AC Milan er gået sammen om et nyt, fælles stadionprojekt. San Siro har set bedre ud, mener begge klubber. Derfor er de nu gået i tænkeboksen. Foto: Valerio Pennicino/Getty Images

Inter og AC Milan er gået sammen om et fælles stadionprojekt. Det skriver de to klubber på deres hjemmesider.

I øjeblikket deler de to klubber stadion. Således er Giuseppe Meazza, eller San Siro, altså hjemmebane for to af Italiens største klubber, og det har det gjort siden 1947.

Inter og AC Milan, som ligger henholdsvis nummer to og fire i Serie A, overvejer et nyt stadion, som vil være mere tidssvarende.

De to klubber har ingen intention om at ophæve kontrakten om et fælles stadion, og nu har de i fællesskab annonceret deres planer om at kigge på nye alternativer.

Iblandt mulighederne, de i øjeblikket overvejer, er blandt andet en fuldstændig renovering af San Siro.

Efter et møde med Milanos borgmester, Giuseppe Sala, håber de på, at de kan færdiggøre det første skridt i deres nye stadionprojekt i slutningen af 2018.

LÆS OGSÅ: Afsløring: Dét sagde Dybala til Mourinho efter kampen

– F.C. Internazionale Milano S.p.A. og A.C. Milan S.p.A. kan bekræfte, at der i øjeblikket arbejdes på at skabe et moderne og avantgarde stadion, står der blandt andet i pressemeddelelsen, som de to klubber har udsendt.

– Et stadion, som tilpasser sig de nuværende krav, vil give vores fans en unik oplevelse og skal være med til at skabe succes både på og uden for banen.

– De to klubber overvejer i øjeblikket en række muligheder, heriblandt en renovering af San Siro.

LÆS OGSÅ: TOP 21: De dyreste fodboldspillere i Europa LIGE NU

Siden 1947 har San Siro været med til at skabe unikke oplevelser for både AC Milan og Inters fans.

Stadionet gennemgik en større renovation før VM i Italien i 1990 og igen før Champions League-finalen i 2016.