Fodboldholdet i Hillerød har store planer for fremtiden. For tiden er den nordsjællandske klub placeret på en 7. plads i 2. divisions gruppe 2. Hillerøds byråd har dog planer om at forbedre det lokale stadion markant.

af: Emil Plovgaard

TURIN, ITALY – NOVEMBER 27: A general view inside the stadium prior to the Group H match of the UEFA Champions League between Juventus and Valencia at Allianz Stadium on November 27, 2018 in Turin, Italy. (Photo by Emilio Andreoli/Getty Images)

Således har Hillerød Byråd annonceret deres planer om at bygge et stadion med plads til 4.000 tilskuere, så det svarer til de standarder, der møder dem i 1. division. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Onsdag aften godkendte byrådet en helhedsplan for et nyt stadion. Det kommer til at koste ca. 30 til 60 millioner kroner.

Stadionet bliver udstyret med en tribune, hvor der er plads til 3.000 mennesker. Heraf er de 300 siddepladser.

LÆS OGSÅ: Undrer du dig også?: Derfor spiller PSG ikke i deres hjemmebanetrøjer mod Liverpool

Derudover anlægges en ny bane, der får varme og vandingsanlæg. Lyden får også et nøk opad. Byrådet vil investere i et 1.000 Lux lysanlæg.

Klar i 2021

Det nye stadion vil efter planen stå klar i 2021.

– Det er jo et helt fantastisk spændende projekt, og det vil være supergodt på et tidspunkt at have et 1. divisionsstadion af den her kaliber med plads til op til 4000 tilskuere. Men det vil koste 30 til 60 millioner kroner, eller endnu mere, fortæller byrådsmedlemmet, Jørgen Suhr, fra Det Radikale Venstre.

– Det er helt afgørende, at vi med et ja til denne plan ikke også har sagt ja til at bevilge anlægsmidler i nær fremtid. Hvis vi bevilger midler, skal Hillerød Kommune ikke være den eneste bidragsyder, uddyber Jørgen Suhr.

Omtrent 50 procent af pengene skal findes hos private investorer.

Blandt private investorer er det et interessant projekt. Rasmus Poulsen fra Roligan.dk udtaler til fodboldspilleren.dk: “Det er altid godt, når der bliver sat mere fokus på fodbolden i Danmark. Vi støtter meget op omkring bag initiativer som dette i Hillerød, og det er tydeligt, at der er kommet mere fokus på udvikling af fodboldhold i divisionerne under Superligaen – og lige så vigtigt at interessen også kommer fra lokale fans. Det er en udvikling vi har noteret os i flere provinsbyer, og det er en rigtig positiv udvikling for fodboldkulturen i Danmark.”

LÆS OGSÅ: Medie: Manchester City skriver med MLS-målmand