Petr Cech har længe været rygtet væk fra Chelsea, idet han har været andetvalg for belgiske Courtois. Rygterne er nu blevet til virkelighed, for få timer sider blev det nemlig officielt: Petr Cech underskriver kontrakt med kæmpe ligarival. Den tjekkiske målmand trodser manager Jose Mourinhos ord, og skifter til en anden London-klub, nemlig Arsenal, som er blandt Chelseas konkurrenter, når de, næste sæson, skal forsvare Premier League-titlen. Mourinho har tidligere sagt, at han ikke ønskede, at Cech skulle forlade klubben, og slet ikke til fordel for en anden klub i det engelske. Han mener nemlig, at en klub af Chelseas kaliber skal have to klassemålmænd, som det netop var tilfældet i denne sæson. Dette skriver goal.com.

Læs også: Premier League transferoverblik: Manchester City

Roteringer i Arsenal-truppen

Den 33-årige målmand bestod lægetjekket i fredags, og skifter til Arsenal på en sum på 115 millioner kroner. Derudover kan tjekken hæve omkring en million kroner om ugen, og det gør ham til en af klubbens højst lønnede, sammen med Alexis Sanchez og Mesut Özil. Arsenal skriver på deres hjemmeside, at de har givet ham en længere kontrakt, samtidig med at trøjenummeret ikke er fundet endnu. Cechs ankomst til Emirates Stadium giver roteringer i Arsenal-truppen, for de står nu med tre relativ gode målmænd, som alle ville kunne spille pladsen i målet. Ifølge goal.com er Cech udset til at være førstevalg, Wojciech Szczesny til at være udskifter, mens klubben vil sælge tredjevalg, David Opsina, efter kun en sæson i klubben. Her er tyrkiske Fenerbahce interesserede.

Læs også: Ramos-erstatningen er fundet – du gætter det aldrig

Cech 11 år i klubben

Cech forlader klubben efter godt 11 år som førstevalg, hvor det blandet andet blev til Premier League – og Champions League-triumfer. Selvom den publikums-elskede målmand har siddet størstedelen af sæsonen på bænken, har han gjort det godt, der hvor han har fået mulighed for det. Han præsterede fem cleen sheets i syv kampe, hvilket er imponerede godt. En æra er slut, men den sluttede godt af for Petr Cech.

Se Cech i Arsenal-trøjen nedenfor

arsenal cech