Den danske landsholdsmålmand, Jonas Lössl, skifter Frankrig ud med Tyskland. Det står klart efter, at den danske målmand i dag blev præsenteret hos sin nye klub, Mainz, på et pressemøde.

Jonas Lössl fra FCM jubler over scoringen til 1-3 mod FC København i Parken. (Foto: Søren Bidstrup/Scanpix 2014)

Jonas Lössl fra FCM jubler over scoringen til 1-3 mod FC København i Parken. (Foto: Søren Bidstrup/Scanpix 2014)

Af Emil Plovgaard

Den danske keeper skifter dermed fra franske Guingamp til tyske Mainz 05, der tidligere har haft mange danske spillere, heriblandt Bo Svensson, Morten “Duncan” Rasmussen, Niki Zimling og Leon Andreasen. Herudover kan Kasper Hjulmand også bryste sig af at have været involveret i den tyske Bundesliga-klub.

Jonas Lössl gør med skiftet til Mainz klar til et samarbejde med danske Emil Berggreen, som i vinters skiftede Eintracht Braunschweig ud med Mainz.

Til sin nye klubs hjemmeside udtaler Lössl sig følgende:

“At spille i Bundesligaen er som en drøm for mig. Jeg er fra Danmark, så jeg har fulgt tysk fodbold hele mit liv. I min sportslige udvikling er dette endnu et skridt fremad. Mainz 05 er en meget speciel klub, der spiller interessant fodbold og har fantastiske fans. Jeg ser virkelig frem til atmosfæren på stadion, det bliver fantastisk, og jeg er klar til de udfordringer, der venter mig i Mainz.”

Det er blot to år siden, at Jonas Lössl forlod FC Midtjylland til fordel for Guingamp, hvor han blandt andet har spillet sammen med Lars Jacobsen og Ronnie Schwartz.

Læs også: Chelsea-spiller vil hjem til Barcelona