Foto: Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Foto: Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Den kinesiske økonomi er hårdt presset for tiden, og aktiekurserne er mildest talt pressede. Det afholder dog ikke fodboldklubberne i Kina fra at spendere vanvittige summer efter stjernespillere. 

Flere spillere er i den seneste tid skiftet fra alskens topligaer for at udnytte chancen for at få økonomisk frihed resten af livet.

Blandt andet satte kinesisk fodbold ny rekord for transfersummer tidligere i denne uge, da Guangzhou Evergrande hentede Jackson Martinez til fra Atletico Madrid.

Men også andre spillere som Gervinho og Demba er skiftet til det store land mod øst, og der meldes angiveligt flere internationale stjernespillere på vej.

Nu har den kinesiske klub, Jiangsu Suning, så kastet penge efter den brasilianske offensivspiller, Alex Teixeira.

Klubben hoster angiveligt op med hele 50 millioner euro, som meget præcist svarer til 373 millioner danske kroner.

Engelske Liverpool så dog ellers længe ud til at skulle fuldføre et skifte med den brasilianske spiller, men ifølge adskillige britiske medier, er det den store transfersum, som den sælgende klub, Shakhtar Donetsk, forlangte.

Alex Teixeira kommer til at spille sammen med Ramires, der i sidste uge også skiftede til Jiangsu Suning, men “kun” for en sum af nette 243 millioner danske kroner.

Det kinesiske transfervindue har en længere løbetid end de fleste europæiske ligaer, da vinduet først smækker i den 26. februar.

Læs også: Top 5: De værste midtbanespillere i Premier Leagues historie