Søndag aften kan Superliga-klubben Vejle Boldklub meddele, at en handel med Kjartan Finnbogason er faldet på plads. Den islandske angriber vender dermed tilbage til Superligaen, som han forlod i sommer.

Kjartan Finnbogason

Kjartan Finnbogason er ny mand i Vejle Boldklub. Han får kontrakt året ud.

I fire år var han fast mand for AC Horsens, som han kom til i 2014. Her lavede han 54 mål i 130 kampe, og det førte til et skifte til Ferencvaros fra Ungarn.

– Vi er meget bevidste om, hvilket forår der venter os. Derfor var det vores første prioritet, at få en spiller ind, der kendte Superligaen, modstanderne og som véd, hvad det kræver i de afgørende kampe. Kjartan Finnbogason har i sine to sidste sæsoner i Superligaen scoret henholdsvis 9 og 10 mål. Han har været i de afgørende Play Off-kampe før, så det er en rutineret angriber med stor kendskab til, hvad det kræver. Både af ham selv og af os som hold. Jeg har store forventninger til Kjartan og byder ham velkommen i Vejle Boldklub, siger Jacob Krüger, der er teknisk chef i Vejle Boldklub til klubbens hjemmeside.

Kjartan Finnbogason: Min familie og jeg føler os hjemme i Danmark

– Jeg og min familie er glade for at være tilbage i Danmark. Det er hér, vi føler os hjemme og jeg havde min bedste tid i dansk fodbold. Tidligere i karrieren har jeg vist, at jeg kan score mål og være afgørende i Superligaen og jeg ser frem til igen at spille på øverste hylde i Danmark. Der venter mange hårde og afgørende kampe for Vejle Boldklub i fremtiden og jeg vil gøre mit bedste til, at klubben får succes. Sæsonen har vist, at Vejle har et talentfuldt hold og jeg har en stærk tro på, at vi sammen kan sikre os overlevelse i Superligaen. Jeg er i hvert fald meget motiveret for at spille for klubben. Vejle Stadion har altid været et inspirerende sted at spille, fordi publikum møder så talstærkt frem, siger Kjartan Finnbogason.

Kjartan Finnbogason er stødt til klubbens træningslejr i Lara i Tyrkiet.

Første kamp for Vejle i Superligaen dette forår er hjemme mod SønderjyskE den 10. februar.