Danmarks møde med Holland i kvindernes EM-finale er som en handling skudt direkte ud af Rocky Balboa-filmen. Det fortæller landstræner Nils Nielsen.

Nielsen, Danmarks landstræner, har sammenlignet sit hold med Rocky Balboa – og Holland med Apollo Creed, Balboas bokserival i filmserierne.

Balboa, som spilles af Sylvester Stallone, nedlagde Creed i returopgøret efter at have tabt den første kamp.

Danmark går også ind til søndagens kamp med det formål at gøre revanche. Danskerne tabte nemlig 1-0 til hollænderne i gruppespillet:

– Det var en meget spændende første kamp. Det er ligesom ‘Rocky’-filmene. I den første kamp mellem Rocky og Apollo Creed, var Apollo en smule overrasket over, at Rocky rent faktisk kæmpede tilbage. Vi kæmpede os også tilbage i anden halvleg.

LÆS OGSÅ: Liste: Her rejste fodboldstjernerne hen i 2017

– Det kommer til at være det samme med kampen i morgen mod Holland. Det kommer til at blive som den anden kamp mellem Apollo Creed og Rocky, og denne gang vinder Rocky, siger Nils Nielsen til BBC Sport.

Søndagens finalen bliver spillet i hollandske Enschede. Kampen vil afgøre hvem der kommer til at løbe med guldet og dermed kan kalde sig Europamestre.

Danmark afsluttede Tysklands 22-årige regeren i kvindefodbold, da de danske kvinder på beundringsværdig vis slog tyskerne ud i kvartfinalen.

Holland slog England i semifinalen, mens Danmark slog Østrig på vejen til finalen.