Af Anders Lang Jensen

Arsenal har noget af et problem i den kommende sommer. Transfervinduet åbner igen, men vigtigst af alt har de to måske største stjerner på Emirates i Alexis Sanchez og Mesut Özil kontraktudløb.

Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Disse to kontrakter forventes ikke at blive forlænget, så derfor forlader to markante profiler London-klubben. Interessen i to dygtige topspillere ganske gratis til sommer er stor, så jagten på en ny arbejdsgiver bliver ikke problematisk for de to offensivstjerner.

Arsenal hentede den tyske tekniker Özil hos spanske Real Madrid tilbage i 2013. Men opholdet i den engelske hovedstad er med al sandsynlighed slut indenfor de næste 6 måneder. Interesse fra både italienske Inter og engelske Manchester United har været på rygtebørsen.

Photo by Berkan Unlu/Anadolu Agency/Getty Images

Den seneste tid har der dog været rygter helt nede fra spanske La Liga, hvor FC Barcelona gerne ser tyskeren skifte til Camp Nou på en fri transfer i sommeren 2018. Men rent faktisk er det de helt store rivaler til Barcelona-klubben, som nu meldes interessant for Özil.

I et interview med FootballMgzn fortæller Arsenal-tyskeren nu om fremtiden og kontakten til den spanske Real Madrid, som han jo tørnede ud for tilbage fra 2010-2013. Dengang var franske Zinedine Zidane assisterende træner for Los Blancos, men nu står midtbanelegenden i spidsen ved trænerroret.

Photo by David Price/Arsenal FC via Getty Images

”Måden han (Zidane) spillede og kontrollerede fodbold på fascinerede mig. Hans kreativitet og niveau var helt utrolig. Som ungdomsspiller ville jeg være som ham. Han var altid meget venlig og positiv. Af og til har jeg også stadig kontakt med ham”, fortæller Özil.

Netop den sidste sætning har fået en række engelske medier til at spekulere i, om et skifte retur til den spanske hovedstad lurer i kulissen. Blandt andre The Sun melder om, at et skifte til Real Madrid kan være på tale. Men ligarivalerne fra Barcelona meldes dog fortsat inde i billedet.