Den nye træner Unai Emery har fået en ganske udmærket start i Arsenal. De seneste fem kampe har London-klubben gået fra banen med en sejr og tre point. Og den følelse har til tider ikke været eksisterede for mange af Arsenal-spillerne i de sidste mange sæsoner. Petr Cech er en af dem, der deler den holdning. Han mener nemlig, at den tidligere Gunners-træner Arsene Wenger ofte fokuserede for lidt på resultater – og for meget på spillestilen og underholdningen på banen.

At have en attraktiv og underholdende spillestil med boldbesiddende fodbold og mange mål har, ifølge målmand Petr Cech været Wengers primære fokuspunkt i Premier League. Og det har ofte været på bekostning af sejre og resultater. Og det mener den tjekkiske landsholdsmålmand er en forkert prioritering.

Og da Unai Emery overtog roret i London-klubben i sommer var det med samme bange anelser. For havde Arsenal helt glemt hvordan man vandt. Var der egentlig en vindermentalitet i klubben?

Petr Cech i overraskende udmeldning: Svarer på Chelsea-rygter

Petr Cech udtaler sig

Cech mener godt, at folk ved hvordan man vinder i Arsenal. Altså kampe, men mange spillere i truppen har aldrig rigtig vundet noget. Og slet ikke Premier League.

Han siger: “For mange af de spillere, der er i en trup, hvor man har vundet Premier League i de sidste, er der en viden om hvordan man slutter en sæson af. Hvad man skal gøre til sidst for at sikre sig titlen. Og den har vi ikke helt i Arsenal. Klubben har ikke vundet det engelske mesterskab siden 2004. “

“Tag for eksempel Tiger Woods. Golfstjernen. Han har ikke vundet en af de aller største turneringer i 10 år. Og han var altså verdens bedste før nedturen. Jo længere tid, der går, jo sværere bliver det.”