Mauricio Pochettino er glad for at Tottenham-mandskabet spiller “hans egen” spillestil.

Af Lasse D. Drescher

Tottenham-træneren Mauricio Pochettino har fået meget ros i løbet af hans tid på White Hart Lane. Det skyldes formentlig den aggresive og offensive fodbold som Tottenham har spillet efter Mauricio Pochettinos ankomst.

Pochettino har arbejdet tæt sammen med en række andre trænere, men Tottenham-træneren insisterer på at de taktikker han bruger hos Tottenham er selvopfundet, og ikke snuppet fra nogen andre.

(Photo by Charlie Crowhurst/Getty Images)

(Photo by Charlie Crowhurst/Getty Images)

Pochettino udtaler følgende til UEFA:

“Jeg har brugt mange timer i selskab med erfarne trænere, og jeg har lært meget fra dem alle sammen. Men har på ingen måde kopieret deres stil, da jeg føler det er federe at finde på sin helt egen spillestil. Jeg må dog sige jeg er beæret over at have fået chancen for at træne sammen med de mange erfarne trænere som jeg har.

Men jeg mener at man i sidste ende skal bygge noget op, på egen hånd. Hvis man kopierer eller leder efter modeller fra andre så det ikke det samme. Nu føler jeg spillestilen er min, og det er sådan jeg føler nu.”

I sidste sæson lukkede Tottenham og Manchester City blot 20 mål ind, de blev kun overgået af Southamtpon og Leicester på henholdsvis 19 og 18. Så selvom Pochettinos mandskab spiller aggresivt og offensivt, står de stadig rimelig solidt i bagkæden.

Læs også: Guardiola: Jeg håber han bliver hos Manchester City