Schalkes venstreback Kolasinac skal fremover spille for Arsenal på Emirates Staidum. Men hvem er han egentlig og kan have blive en succes i Premier League. Vi giver dig i denne artikel et portræt af ham og vurderer hans styrker/svagheder.

Af David Paris 

Træner Arsene Wenger hentede for kort tid siden sin signing nummer 133 i de over 20 år han har været på Emirates Stadium. Det er bosniske venstreback Sead Kolasinac og han kommer til London-klubben fra en fri transfer fra den tyske Bundesliga-klub Schalke 04. Chelsea, Juventus og Manchester City havde angiveligt også meldt deres interesse i den kun 23-årige forsvarsspiller, men The Gunners, som Arsenal også kaldes, løb med underskriften.

Egentlig er Kolasinac en venstreback, men er der brug for hjælp i midterforsvaret kan han også vikariere der. Med sin fysik og højde på 185 cm er det ikke noget problem.

Da han var 19 år kom han til Schalke 04 og fik samme år debut for førsteholdet. Men det er først i denne sæson at han er slået igennem. Sidste sæson så han meget fodbold fra bænken og var nogengange slet ikke udtaget til førsteholdets kampe. I denne sæson skulle hans store gennembrud så være, men de første mange kampe måtte han bare erkende, at Chelsea-lejesvenden Baba Rahman gjorde det bedre.

Kolasinac, der er opvokset i Tyskland, men har valgt at spille for det bosniske-hetzegovinske landshold, fik dog tilspillet sig en fast plads efter de første cirka to måneder at sæsonen på bænken. Det var specielt hans iver og hårde arbejde, der imponerede Schalke 04-træner Markus Weinzierl.

Som fast mand blandt de startende elleve viste Kolasinac sig som en af de bærende kræfter på Schalke 04-mandskabet, der ikke formåede at kvalificere sig til europæiske fodbold. Det blev nemlig til en skuffende tiendeplads. Fans vil nok rigtig huske kampen mod rivalerne fra Dortmund i april måned, hvor både fik modstanderens angriber Pierre-Emerick Aubameyang og fløjspiller Christian Pulisic til at ligne små drenge.

Brug piletasterne herunder for at læse om Kolasinac styrker og svagheder og hvad han kan tilføre Premier League