Vi har tidligere skrevet historier om, at den engelske landstræner, Gareth Southgate har brugt unge, uprøvede kræfter på det engelske landshold. Og flere kilder melder endda om, at spillere som Tammy Abraham og Ruben Loftus-Cheek kan komme til at starte inden, når nationen til sommer tager til Rusland for at spille VM-slutrunde. Det er selvfølgelig godt med unge spiller, der kan præstere på øverste hylde og derfor har vi i denne artikel valgt at hylde de unge engelske spillere, som endnu ikke har fået sit gennembrud på seniorscenen.

Af David Paris 

Det er alle spillere, der er på kontrakt i Premier League og som kunne være i spil til truppen næste gang, der er VM. Altså i 2022. Måske allerede til EM om to, ville der være nogle af navne, der kunne gøre sig gældende og bemærket.

Frygt ej, hvis ikke du kender nogle navne; det er derfor denne artikel er til. Du læste det her først. På fodboldspilleren.dk. Og lad os så komme i gang med de største talenter i engelsk fodbold.

Manchester City

Phil Foden

Vi sluttede del 1 af med at skrive om Englands største stjerne ved den netop færdigspillede U17-VM-slutrunde. Derfor starter vi naturligvis med en spiller af sammen kategori i anden del af artikelserien om Premier Leagues største talenter.

Han hedder Phil Foden, spiller for Manchester City og var anfører for førnævnte U17-hold. Cheftræner Pep Guardiola har sagt til pressen, at han holder vågent øje med Fodens præstationer, ligesom han afviser, at ville sælge ham til interesserede klubber som Bayern München, Chelsea og Borussia Dortmund.

Foden har specielt imponeret Guardiola under City pre-season i sommers og af den grund har han også i flere omgange trænet med førsteholdet. Hans svagheder er, at han er meget venstrebenet ikke specielt hurtigt. Han er dog eminent god til at læse spillet og sætte sine medspillere op til chancer. Han er mere en der afleverer bolden til målscorerne end han er en, der dribler foran modstanderens felt og selv skyder på mål.

Manchester United

Axel Tuanzebe

De fleste United-fans bed godt hvem Axel Tuanzebe er. Han har i denne sæson flere gange været inde over førsteholdet og er nok den spiller på listen, der er mest kendt af omverdenen. Han er kun 20 år, men det har ikke afskrækket ham i at levere nogle flotte og bemærkelsesværdige præstationer. F.eks. mod Arsenal, hvor han styrede midtbanen med hård hånd. Han spiller centralt på midtbanen eller på backpositionerne. Hans styrker er hans rolige hånd, når han har bolden og den måde han accelerer med bolden, hvis han for eksempel skal forbi en modstander på fløjen for at lægge et indlæg. Han har vist sig at være god i forsvaret med Phil Jones og Chris Smalling og flere eksperter mener faktisk, at han spiller bedre end de to gjorde, da de var på sammen alder. Der er langt vej til et gennembrud for Tuanzebe, men han er allerede et godt stykke.

Manchester United ses i kamp. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)

Southampton

Callum Slattery

Han har repræsenteret samtlige engelske ungdomslandhold og har for nyligt skrevet under på en tre årig kontrakt med Southampton i Premier League. Han er kun 18 år og har endnu ikke etableret sig som del af førsteholdstruppen i førnævnte klub. Hans chancer må dog siges at være gode. Southampton har solgt og produceret unge spillere i årenes løb for mere end én millard kroner og navne som Callum Chambers, Matt Targett, Luke Shaw, Theo Walcott og ikke mindst Gareth Bale, har alle været gennem det berømte akademi.

Han spiller primært midtbane; på den populære position kaldet 8’er – eller boks til boks-midtbane. Han har ikke fået debut på førsteholdet, men det er kun et spørgsmål om tid.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side