En racistisk kommentar på Twitter fra Casillas til en koreansk holdkammerat har fået negativ opmærksomhed i medierne, og folk raser nu over Casillas’ disrespektfulde og onde opførsel.

Af David Paris 

Selvom Iker Casillas ikke spiller i konge- og barndorms-klubben Real Madrid mere, betyder det ikke at fodboldfanatikere rundt omkring i verden har glemt alt om den tidligere spanske anfører. Tværtimod. Casillas’ handlinger på det sociale medie Twitter har fået konsekvenser for hans forhold til sine fans og det omkringliggende fodboldmiljø.

Den i dag 35-årige Porto-spiller, Casillas, kommenterede for godt to uger siden et billede på Twitter af sin holdkammerat Suk Hyun-Jun, der altså også spiller på Porto-mandskabet.

Denne kommentar var formentlig ment i sjov, men er tilsyneladende blevet tolket lidt anderledes af fodboldeuropa, der er rasende på Iker Casillas. Bedøm selv hårdheden i kommentaren herunder:

Læs også kommentarerne til billedet:

https://twitter.com/JackGrimse/status/737669922415857664?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Jord_bvb/status/737678088037933056?ref_src=twsrc%5Etfw

Måske er kommentaren kulminationen på Porto og Casillas’ dårlige sæson. Mange håbede og troede nemlig, at et skifte til Porto, hvor fast spilletid var garanteret, ville være det rette for Casillas og hans fremtidige karriere. I denne sæson har virkeligheden dog været en anden, for han har lukket svimlende 28 mål ind i 30 kampe. Det er mere end dobbelt så mange, som holdets tidligere førstemålmand, Fabiano, lukkede ind…