Brøndby IF fremlagde i går, onsdag, sit halvårsregnskab for 2017. Heri kan det blandt andet læses, at man er gået væk fra sin målsætning om at sælge spillere for 15 millioner kroner i dette transfervindue. Salget af spillere kunne dog have skabt økonomisk balance i regnskabet, og i den forbindelse har Brøndby Supporters Trust (BST) opfordret bestyrelsen til at holde fast i Strategi 6.4.

Spillerne fra Brøndby jubler efter én ud af hele syv scoringer.
Foto: Getty Images

– De seneste år har vist, at de tålmodige og fornuftige målsætninger i Strategi 6.4 har bragt Brøndby IF tæt på en økonomi i balance. Vi vil gerne advare mod, at man laver risikable satsninger i den sportslige sektor på bekostning af en langtidsholdbar økonomi, siger formand for Brøndby Supporters Trust, Frederik Gjørup Nielsen.

– Bestyrelsen laver et sportsligt sats på den korte bane. Det er dog et sats, de laver med åbne øjne, og vi håber selvfølgelig på det bedste. Men vi har tidligere set, at de kortsigtede investeringer kan give økonomisk bagslag, hvis ikke de giver det forventede afkast.

Derudover påpeger Frederik Gjørup Nielsen også de farer der kan være ved, at man allerede har haft behov for at rette endnu en emission. En emission, der har sikret klubben en øget indtægt på 23,8 millioner kroner.

– Ved seneste generalforsamling satte vi spørgsmålstegn ved behovet for flere rettede emissioner. At bestyrelsen har valgt at bruge den ret, de blev givet så kort efter den seneste emission, viser, at økonomien stadig er skrøbelig. De materielle investeringer er fornuftige. Det er den type investeringer, som øger indtægtssiden og gavner klubben i mange år fremadrettet. De sportslige investeringer har vi før set være usikre og risikable, siger Frederik Gjørup Nielsen.

LÆS OGSÅ: Skrotter Coutinho: Barcelona begynder snak med Plan B