Jorginho var ikke til stor nytte for Chelsea, da de måtte se sig besejret af London-rivalerne fra Arsenal i lørdagens match of the week. Kampen blev 2-0 til The Gunners og Jorginho lignede en seriespiller i store periode af kampen. Det har fået den tidligere Manchester United-spiller, Rio Ferdinand, til at lange ud efter midtbanespilleren. Og han har gang i en vaskeægte sviner. En stor fed sviner.

Maurizio Sarri hentede brasilianeren i sommer-transfervinduet fra sin tidligere klub Napoli i den italienske Serie A. Og siden ankomsten til Stamford Bridge har den vævre midtbanespiller været træneres favorit. Han har skubbet N’Golo Kante væk fra sin fast plads som defensiv midtbanespiller og overtaget pladsen – i stedet spiller manden, der af mange betragtes som en af de bedste holdende midtbanespillere i England – en offensiv position, hvor han skal være en stor del af presspillet.

ÅBNING: Chelsea sætter prisskilt på Hazard – Madrid-skifte nærmer sig!

Nogen kalder det genialt af Sarri. Andre er skeptiske. Og i og med, at Chelsea ikke lige nu ligger og kæmper med om titlen, må man konkludere, at Sarris ændring på midtbanen ikke helt har båret frugt. Og det var kampen mod Arsenal også et tydeligt eksempel på.

Rio Ferdinand siger til Goal:

“Jorginho er en mand, der sætter tempo på spillet. Han får bolden og glider direkte forbi sin modspiiller på den sidste tredjedel af banen. Han er rigtig god. Men samtidig. Hvor mange assists har han lavet? Han har 2000 afleveringer men ingen målgivende.”

“Han er ikke en god forsvarsspiller og erobringsspiller. I en kamp mod de store og bedste hold, bliver han overløbet. Han kan ikke løbe solen sort. Hans fysik er heller ikke den største. Så han giver ikke noget defensivt og samtidig bidrager han faktisk heller ikke med meget offensivt. Ikke mod de store hold i hvert fald.”