Everton har i sommerens transfervindue slået deres egen klubrekord. De valgte nemlig at købe den brasilianske angriber Richarlisons for 420 millioner danske kroner. Svarende til 50 millioner pund. Og han taler nu, i et hudløst ærligt interview ud om sin fortid. Og går i deltajer med, hvordan fodbolden sørgede for at han ikke blev kriminel. Og at fodbolden mindende ham om, hvilket miserabelt liv han ville have som kriminel.

Richarlison er lige fyldt 21 år og havde en imponerende sæson med Watford i Premier League i sidste sæson. Han blev klubbens topscorer med 12 mål. Han var så god at Everton valgte at tilknytte ham til klubben hen over sommeren. Og det har unge fodboldspiller kvitteret med tre mål i klubbens tre første Premier League-kampe i den nye sæson.

Og nu kan vi så, i et interview, læse om hans liv før fodbolden blev hans fuldtidsbeskæftigelse. Om hvordan han hang ud på gaden i Brasilien og mange af hans venner begik kriminalitet og havnede i fængsel.

Han fortæller, at da han var en ung teenager, der oplevede han at mange af hans nære venner blev slået ihjel eller fik fængselstraffe som konsekvens af den illegale handel med stoffer på hans hjemby Nova Venecia i nordlige del af Brasilien. De oplevelser fik Richarlison til at blive mindet om, at han ville have et bedre liv, tjene flere penge og ikke begå kriminalitet for at overleve tilværelsen.

Han udtaler sig selv

Han siger:

“Mange af mine venner endte i fængsel eller døde, fordi de blev fanget midt i handelen af stoffer af våben. Og de var unge. Alt for unge. Jeg stod i midten af alt det her og så til. Jeg levede midt, hvor man kom og købte stoffer. Men jeg blev ikke involveret i det.”

Som 10-årig begyndte Richarlison at spille fodbold i den lokale fodboldklub, hvor hans passion og hårde arbejde hurtigt blev lagt mærke til. Snart gik turen videre til større udfordringer. Det skete, da han som 18-årig kom til klubben America Mineiro. Herefter gik turen videre til Fluminense, hvor han scorede 9 mål og herefter blev hentet af Watford.

Læs videre om mere om Richarlison og hans historie på næste side. Brug piletasterne for at komme videre