Af Anders Lang Jensen

Sportsdirektøren i AS Roma, Monchi, må efter salget i sommer af egyptiske Mohamed Salah til engelske Liverpool ærgre sig gul og blå, eftersom offensivstjernen ud af det blå scorer mål på samlebånd.

Historien om den lille og lynende hurtige egypter vil ingen ende tage. Først ankom han i sommerens transfervindue som en noget uprøvet spiller som fast mand i Premier League efter et tidligere mislykket ophold hos Chelsea.

Sidenhen har Salah scoret og scoret og blev for få dage siden hædret med en plads på årets hold i Premier League samt kåringen som årets spiller af PFA. En fuldstændig utrolig udvikling af en spiller, der ikke tidligere har lignet nogen kommende superstjerne.

I det italienske sagde man farvel til en offensivspiller – troede man. For siden skiftet i sommer er resten blot historie. Sportsdirektøren i AS Roma, Monchi, har på det seneste udtalt sig omkring salget af Mohamed Salah. Og det har han endnu en gang gjort.

Efter gårsdagens 5-2-nederlag til netop Liverpool sagde Monchi til radiostationen Onda Cero:

”Vi var uanset hvad tvunget til at sælge Mohamed Salah i sommer inden den 30. juli. Det var pga. UEFAs Financial Fair Play-regler. Vi havde ingen anden udvej end at sælge, fordi han ville væk, og vi skulle tage pengene. Det var et beløb mere end 42 millioner euro”, sagde sportsdirektøren.

Selvom det var en beløb på i omegnen af 315 millioner danske kroner, har de sidenhen været givet godt ud. 43 mål i sæsonen indtil videre facit for egypterens vanvittige præstationer. Hans markedsværdi er sidenhen steget noget så voldsomt.

På rygtebørsen meldes specielt spanske Real Madrid glade for Mohamed Salah, og hvis kantspilleren skal sælges fra Anfield, vil beløbet meget vel kunne lyde på minimum 200 millioner euro.