Af Anders Lang Jensen

Den brasilianske legende er kendt for sin tid hos spanske FC Barcelona, hvor de offensive lækkerier var mange, og fornøjelsen af at se Ronaldinho med en bold for fødderne var kolossal for alle fodboldromantikere.

Men fodboldkarrieren kunne have set markant anderledes ud og under knap for varme og sydlige himmelstrøg, som tilfældet var i den imponerende karriere hos Barcelona. Engelske fodbold kunne have fået en sand verdensstjerne i historiebøgerne. Og navnet var Ronaldinho.

Den brasilianske, nu tidligere, verdensstjerne, har nemlig afsløret at han blot var 48 timer fra at blive Manchester United-spiller. I 2003 blev sydamerikaneren sat i forbindelse med klubben på Old Trafford som afløser for David Beckham.

På det tidspunkt spillede Ronaldinho for franske PSG, og interessen var voldsom. Der udspillede sig en hektisk duel mellem Barcelona og så engelske Manchester United. Til mediet fourfourtwo.com fortæller legenden om dagene, der afgjorde han fremtid.

”Skiftet til United skete næsten. Det handlede om 48 timer eller sådan. Men Sandro Rosell, (den daværende præsident i FC Barcelona), sagde, at hvis han blev valgt ind i Barca, om jeg så ville skifte til Barcelona. Det sagde jeg ja til”.

”Det var bare få detaljer, der manglede med Manchester United, men jeg fik at vide, at Rosell ville blive præsident i Barcelona. Jeg fortalte ham jo, at jeg ville spille for Barca, så jeg havde aftalt det med ham, og sådan endte det også”.

”Jeg sagde til United, at jeg havde valgt Barcelona. Det var også det rigtige valg. Brasilianere har altid elsket Barca, og vi har en god historie i klubben. Uden for banen er det et unikt sted i Europa, så man nyder bare tiden. Jeg savner Barcelona rigtig meget”, slutter den brasilianske legende.