Af David Paris 

2008: Fernando Torres

Prøv at tænk, hvis Fernando Torres kunne prale af et Ballon d’Or-trofæ. Det ville være helt vildt ville de fleste tænke, ligesom mange også ville sige sætningen “så god er han da ikke inden i hovedet” – og nej det er han heller ikke, for han vandt jo aldrig titlen, men han var alligevel med i kapløbet tilbage i 2008. Han var lige skiftet til Liverpool og blev i samme sæson den mest scorende udenlandske spiller i én sæson, nemlig med 24 mål – det er mere end legender som Ruud van Nistelrooy. Han blev den næstmest scorende spiller i hele Europa i kalenderåret 2007, ligesom han ogås blev nummer den næstmest scorende spiller under EM-slutrunden i 2008, som Spanien endte med at vinde. Han var tæt på at vinde Ballon d’Or, men måtte det år, nøjes med tredjepladsen.

Men prøv lige at tænk, hvis Torres havde haft Ballon d’Or-titlen.

2009: Xavi

Hvis den spanske midtbanespiller Xavi havde haft en krone for hver assists han lavede i 2008/09-sæsonen havde han efter sidste kamp, næsten havde haft til en stor durum-rulle hos det lokale pizeria. Han lavede nemlig 29 af slagsen – særdeles imponerede for en centralt midtbanespiller. Hvad, der var mest imponerede på daværende tidspunkt var Xavis evne til at altid at være involveret i alle forme for offensive chancer eller muligheder for at score mål. Man kan sige, at han var involveret i 99 procent af Barcelona mål i den sæson. Blandt andet lavede han fire assists mod Real Madrid i 2009 i 6-2-sejren. Han vandt ‘The Treble’ med den catalanske storklub og blev kåret til Champions Leagues bedste spiller.

(Photo by David Ramos/Getty Images)

En Ballon d’Or-titel til Xavi kunne nemt retfærdiggøres.

2010: Andres Iniesta

Det er næsten helt sørgeligt og tragisk at Andres Iniesta ikke har et Ballon d’Or-trofæ hjemme på værelset. Næsten lige så sørgeligt som manden ikke-eksisterende hårgrænse. 2010 var dog året, hvor den spanske midtbanespiller virkelig kunne være kommet øverst på skamlen, men i stedet måtte han nøjes med andenpladsen, til fordel for, selvfølgelig, Lionel Messi. Han scorede det afgørende mål i VM-finalen mod Holland og var sammen med Xavi på Barcelona-midtbanen den mest assisterende spiller i hele Europa.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side