Hvis Ronaldo og Messi ikke eksisterede: Disse spillere ville i stedet have vundet Ballon d’Or

Skrevet af : David

2013: Franck Ribery

2013 var nok Franck Riberys bedste sæson nogensinde – og den skulle helt sikkert have kulmineret i Ballon d’Or-trofæer, hvis det bare ikke lige var for Cristiano Ronaldo og Lionel Messi. Han var gennem hele sæsonen involveret 34 mål og så vandt han ikke mindre end fire trofæer: pokalturneringen i Tyskland, den tyske Super Cup, Champions League og det tyske mesterskab.

 (Photo by Boris Streubel/Getty Images)

Ribery har siden været ude og sige, at det var de franske mediers skyld, at han det var Ronaldo, der vandt Ballon d’Or og ikke ham selv. Den portugisiske superstjerne havde i samme sæson nemlig kun vundet ét trofæ: den spanske supercup – så hvordan er det lige fair? Det forstod Ribery heller ikke.

4. 2014: Manuel Neuer

Riberys holdkammerat i Bayern München, målmand Manuel Neuer var året efter kandidat til at vinde samme titel – havde han gjort det, i stedet for Lionel Messi – havde han været den første målmand nogensinde til at blive kåret som verdens bedste fodboldspiller. Eller Lev Yashin gjorde det tilbage i 1963, men det tæller vel ikke rigtigt.

Det var nok Neuers bedste sæson nogensinde. Han var simpelthen bare en klippe i det tyske mål – ingen kunne score på ham og han strålede gennem hele sæsonen af selvtillid, overskud og autoritet. 2014 var året, hvor han var med på den VM-vindende tyske landshold, ligesom han også kunne løfte trofæet for det tyske mesterskab og pokalturnering. I Ballon d’Or-afstemningen endte han på tredjepladsen.

Brug piletasterne ← → til at komme frem og tilbage