Den 5. april 2016 går ikke ind i historien som en af FC Roskildes bedste dage.

Foto: Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images

Foto: Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images

Der blev til aften spillet kvartfinale i landspokalturneringen. En kvartfinale som endte med at sende AaB videre, da de vandt hele 4-0 på udebane.

Efter 26 minutters spil åbnede Nicolaj Thomsen den farverige fest – på en ellers grå og trist tirsdag – ved at score på et straffespark. Roskildes målmand Frederik Vang var dog ellers hoppet til den rigtige side, og var meget tæt på at få sine hænder på bolden.

Derefter var resten af kampen ren cruise control for AaB, der rent ud sagt smadrede Roskildes spil. Efter 32 minutters spil kunne Thomas Enevoldsen sende bolden i nettet til 2-0, og selvsamme person gjorde det til også til 3-0 syv minutter efter.

AaB kunne dermed meget tilfredse gå til pause med en føring på 3-0, og der skulle derfor ske noget højdramatisk, hvis Roskilde skulle have noget som helst ud af opgøret.

Efter halvlegen fortsatte AaB dog i samme stil, og ni minutter efter anden halvlegs start kunne Frederik Børsting sende et velplaceret og resolut skud ind til stillingen 4-0.

Roskilde havde efter 4-0 scoringen intet modsvar til AaBs høje pres, og det var da også gæsterne, der satte sig på det meste i denne halvleg.

Værd at nævne: Det var Nicolaj Thomsen og Frederik Bøørstings første mål siden 5-0 sejren mod SønderjyskE i starten af oktober måned sidste år.

Læs også: Solbakken: Disse spillere har ikke en fremtid i FCK