Fire måneder. Så lidt tid fik Gary Neville i rollen som cheftræner for spanske Valencia. Onsdag efter middag annoncerede den spanske klub på sin hjemmeside, at man har afbrudt samarbejdet med den tidligere Manchester United-forsvarer, som i december blev hyret på en kontrakt for denne sæson.

Foto: Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Foto: Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Kontrakten ville så blive forlænget, hvis Neville gjorde det godt, men det kom aldrig dertil, og med utroligt svingende resultater og præstationer så Valencia sig i dag nødsaget til afskedige den tidligere engelske landsholdsspiller.

Efter det seneste nederlag hjemme mod Celta Vigo var fansenes reaktion klar. Neville måtte ud.

Den spanske traditionsklub ligger i øjeblikket placeret godt nede i tabellen på en 14. plads med seks point ned til nedrykningsstregen.

Under Nevilles ledelse fik man kun hevet tre sejre hjem ud af 16.

Klubben skriver følgende i en officiel udtalelse:

“Valencia CF har i dag taget afsked med Gary Neville som cheftræner. Efter nøje overvejelse har klubben beslutet, at det er i klubbens interesse at foretage en ændring. Vi takker Gary for hans arbejde i Valencia og ønsker ham held og lykke fremover.”

Man har udpeget Pako Ayestaran, der skal være midlertidig cheftræner for resten af denne sæson.

Neville havde som cheftræner på topplan ingen erfaring overhovedet, og grunden til ansættelsen var hans private forhold med Valencia-ejeren Peter Lim.

Ifølge den engelske avis The Guardian havde Neville erkendt, at han ikke var berettiget til en ny kontrakt, men han regnede dog alligevel med at skulle stå i spidsen for det spanske mandskab de sidste otte kampe.