Ballon d’Or -titlen er lige rundt om hjørnet. Den skal meget snart uddeles og det betyder med andre ord også, at vi får bestemt, hvem der er verdens bedste fodboldspiller. Uofficielt er det nemlig den titel, der regnes som den mest prestigefyldte individuelle hæder i fodboldens verden. Men før trofæet bliver uddelt, så skal der stemmes. Og de nominerede til året titel er blevet afsløret. Og det drejer sig om 30 spillere af slagsen.

Det er over 10 år siden, at Juventus-spillere Cristiano Ronaldo vandt titlen første gang. Det var starten på en imponerede karriere og rivalisering med Lionel Messi. Det er nemlig de to spillere, der har delt titlen mellem sig de sidste 10 år. Og spørgmålet er så om det også bliver tilfældet i år.

Casemiro: Denne spiller skal vinde Ballon d’Or

I 2007 vandt Kaka titlen som verdens bedste fodboldspiller, Ballon d’Or, da han spillede for AC Milan i den italienske Serie A. Og inden det var det forsvarsspilleren Fabio Cannavaro i 2006. Det var sensantionelt for det var første gang en defensiv spiller havde løbet med hæderen. Pavel Nedved, Juventus-spilleren fra Tjekkiet, kunne løfte pokalen i 2003, efterfuldt af Ronaldinho i 2004 og Andriy Shevchenko i 2005.

Måske 2018 bliver året…

Men måske bliver 2018 året, hvor den første britiske spiller i lang tid vinder pokalen, Ballon d’Or. Sidste gang var i 2001 med Michael Owen.

Luka Modric fra Real Madrid er nok den største udfordrer til Messi og Ronaldo. Han vandt tidligere på året FIFA Best Men’s Player of the Year award. Dette foran netop Ronaldo og Messi. Kan han gøre det igen? Her er de andre 26 spillere, der er nominerede… God fornøjelse.

Sergio Aguero

Gareth Bale

Allison Becker

Karim Benzema

Edinson Cavani

Thibaut Courtois

Kevin De Bruyne

Cristiano Ronaldo

Roberto Firmino

Diego Godin

Antoine Griezmann

Harry Kane

Eden Hazard

N’Golo Kante

Kylian Mbappe

Isco

Sadio Mane

Hugo Lloris

Marcelo

Mario Mandzukic

Luka Modric

Lionel Messi

Paul Pogba

Neymar

Jan Oblak

Ivan Rakitic

Sergio Ramos

Mohamed Salah

Luis Suarez

Raphael Varane