Den engelske landstræner Gareth Southgate har tilsyneladende store planer for sit hold – endnu en gang har han taget en bemærkelsesværdig beslutning, der udelukker seks stjerner fra træningskampene mod Brasilien og Tyskland forud for VM-slutrunden i Rusland til sommer. I stedet er unge, uprøvede folk fra U21-landsholdet rykket op.

Af David Paris

Det engelske landshold har i de seneste år tørstet efter international succes – og det er måske grunden til at har skiftet træner stort set efter hver mislykket slutrunde i nyere tid. Til sommer kan spillerne så prøve igen; det foregår i Rusland og den engelske landstræner, Gareth Southgate har store forventinger.

Om kort tid venter et par træningskampe som forberedelse til netop slutrunden næste sommer, mod henholdsvis Brasilien og Tyskland. To svære modstandere som man umiddelbart skulle tro, ville kræve de bedste spillere fra England for at have en chance for at lave et godt engelsk resultat. Sådan er det åbenbart ikke.

 (Photo by Catherine Ivill – AMA/Getty Images)

Raheem Sterling, Jordan Henderson og Fabian Delph er alle blevet udeladt af den engelske landholdstrup sammen med angriber Harry Kane og midtbanespiller Harry Winks og Dele Alli. Årsagen er blandt andet skader, men også lysten til at give unge nye spillere, spiller ind i Southgates hoved, mener eksperter.

Som erstatning for de spillere er Burnleys Jack Cork blevet udtaget, ligesom Chelseas udlånte folk, Tammy Abraham og Ruben Loftus-Cheek, måske også får chancen på det engelske A-landshold.

Cork har imponeret siden skiftet til Burnley for 80 millioner kroner og er faktisk en gammel kending for landstræneren. Selvom Cork i dag er 28 år, spillede han på det engelske U21-landshold tilbage i 2012 under Southgate, der dengag stod i spidsen for ungdomslandsholdet.

Cork er blevet valgt til i stedet for blandt andet Jack Wilshere i Arsenal, der lige nu kun er stand by, hvis nogle andre skulle blive skadet.