Cristiano Ronaldo vil have, at Champions League-turneringen omdøbes til “CR7 Champions League”, efter at have vundet turneringen fem gange. I aftes scorede han hattrick mod Atlético Madrid, og sendte dermed Juventus videre til kvartfinalerne.

AF: EMIL PLOVGAARD

Cristiano Ronaldo Champions League
Cristiano Ronaldo ses her med det eftertragtede trofæ i hånden, efter en 3-1-sejr mod Liverpool i finalen i Kiev i 2018. Foto: Laurence Griffiths/Getty Images

I maj vandt Real Madrid Champions League-titlen for tredje år i træk og for fire gange i de seneste fem år, da de slog Liverpool med 3-1 i finalen i Kiev. Det var femte gang, at den portugisiske verdensstjerne vandt den fornemme turnering.

Tirsdag aften scorede han hattrick, og i Champions League-sammenhæng er han nu nået op på 124 mål. Dermed har han en chance for at vinde sit sjette trofæ.

Derfor undrer det ikke, at Ronaldo tilbage i maj sidste år også foreslog, at turneringen skiftede navn.

”Hvem blev topscorer igen? Champions League-turneringen burde skifte navn. Den burde hedde ”CR7 Champions League”… Jeg har vundet den fem gange, er blevet topscorer igen. Det kan jeg ikke være utilfreds med,” fortalte han dengang til ESPN.

LÆS OGSÅ: 7 spillere skifter til Real Madrid til sommer

Cristiano Ronaldo er dog ikke den spiller, der har vundet Champions League flest gange. I store dele af det sidste århundrede hed turneringen dog noget andet. Frem til 1992 hed den således Den Europæiske Mesterholdsturnering.

I 1956, 57, 58, 59, 60 og 66 vandt en anden Real Madrid-legende, Francisco Gento, den berømte turnering. Dermed er han den mest vindende spiller i Champions League-historien.

Juventus vandt sidste gang turneringen i 1996. Der er derfor opstået en sult i og omkring Torino for at få trofæet med de store ører hjem i pokalskabet.

LÆS OGSÅ: Medie: Zidane ringede til Ramos noget af det første

Cristiano Ronaldo har vundet den prestigefyldte turnering i 2008, 2014, 2016, 2017 og 2018.

Hvis han vinder turneringen med Juventus, bliver han den blot anden spiller i historien til at have løftet trofæet i tre forskellige klubber.

Clarence Seedorf opnåede den samme bedrift med Ajax, Real Madrid og AC Milan.