I fodboldverdenen dukker der af og til skandaler op, som under alle omstændigheder ikke hører hjemme der, men sådan er sporten og syndebukkene modtager for det meste straffen. Matchfixing-skandalen omkring Juventus og tildelen af Qatar som værtsland for VM 2022 er eksempler på dette. En anden stor skandale uden for banen er under opsejling og denne gang drejer det sig om Fifa-presidenten Sepp Blatter.

Altid penge involveret

Den schweiziske justitsminister har meddelt, at der er blevet indledt en straffesag mod førnævnte Fifa-præsident Sepp Blatter. Blatter er mistænkt for kriminel eller uretmæssig tilegnelse af tv-rettigheder, i en aftale som han tilbage i 2005, underskrev med den tidligere caraibiske fodboldchef Jack Werner.

Derudover hævdes det, at han også er mistænkt for en uretmæssig overførsel af to millioner schweizerfranc til UEFA-præsidenten Michel Platinis konto.

Pressemøde aflyst på grund af dette

Helt nøjagtigt skriver den schweiziske justitsminister i en pressemeddelse “en schweizisk anklage mod præsidenten for FIFA, hr Jospeh Blatter, er blevet indledt den 24. september 2015 med mistanke om dårlig kriminel ledelse og alternativt uretmæssig tilegnelse. 

Joseph Blatter er mistænkt for en illoyal betaling på CHF 2 millioner til Michel Platini, præsident for sammenslutningen af ​​Europæiske Fodboldforbund (UEFA), betalt af FIFA. Arbejdet blev angiveligt  udført i perioden fra januar 1999 til juni 2002. Pengene udstedt i februar 2011.”

Såfremt Blatter er skyldig, kan han se frem til en længerevarende fængselsstraf.

Nyheden kommer som et chok for mange og også af den grund, valgte man at aflyse et pressemøde i fredags i Zürich, som Blatter skulle have holdt. Her skulle han have offentliggjort startdatoerne for VM i 2020 i Qatar.

Desværre for turneringen, der nu er blevet overskygget af denne irriterende skandale.